Träningsrapport 25/3: ”Han såg het ut”

210322 Alexander Nilsson, Noel Mbo, Dennis Olsson och Casper Widell värmer upp under en träning med Helsingborg den 22 mars 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0036

Dagens träningsrapport kommer från ett Soligt Olympiafält där en potentiell startelva, inför lördag, kunde skönjas…

Saknades Gjorde: Casper Widell, Victor Göransson, Assad Al Hamlawi, Dennis Olsson och Marcus Olsson.

Följande är på Landslagsuppdrag: Brandur Hendriksson, Ravy Tsouka, Andreas Granqvist, Vladislav Kreida, Anthony Van Den Hurk.

U19-Spelare som deltog var:

Adam Kaied:

Gjorde en bra träning idag. Som vanligt en fin teknik och blir bekväm och van med sina löpningar.

Leo Jansson:

Gjorde en helt okej träning. Har en fin teknik och är väldigt rörlig.

Lucas Larsen:

Blir bättre och bättre och det känns som han utvecklas för varje träning som går med A-laget. Bra på huvudet som vanligt.

210302 Helsingborgs Adam Kaied under fotbollsmatchen i träningsmatchen mellan Helsingborg och Malmö FF den 2 mars 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0028

Träningen inleddes som vanligt med att Marcus Linnér hade hand om uppvärmningen. Därefter tog Mattias Lindström ansvaret över ett par simpla passningsövningar. Man skulle därefter spendera en hel del tid på en anfallsövning med vad som såg ut som en hyfsat ordinarie startelva mot två försvarare i boxen. Man vill etablera ett anfall från sin mittbackar för att sedan med ett bra tempo i passningsspelet få till inlägg eller spel in i boxen.

Den någorlunda ordinarie startelvan såg ut som följer:

Bödvar Bödvarsson, Charlie Weberg, Jakob Voelkerling Persson, Andreas Landgren – Adam Kaied, Rasmus Jönsson – Max Svensson, Viktor Lundberg, Wilhelm Loeper – Alhaji Gero.

Värt att notera är att Adam Kaied och Rasmus Jönsson användes som sittande mittfältare och att Viktor Lundberg sattes som spets på sin mittfältstriangel. Det stora bortfallet av spelare öppnar alltså upp för en relativt nykomponerad triangel på Lördag. Emil Hellman fick med ett par minuter kvar av övningen hoppa in och prova att spela lite på Bövar Bödvarssons Vänsterbacksposition.

Efter detta satte man upp en övning som syftade till att öva på ett par avslutslägen såsom Inlägg, spel snett inåt bakåt, Kombination med anfallare ut till ytter och djupledspass på anfallare.

Man avslutade därefter dagens träning med smålagsspel på en yta ungefär lika stor som halvplan. Spelet hade ett hyfsat tempo och bjöd ibland på flera fina anfallskombinationer. Däribland en väldigt vacker där Rasmus Jönsson vackert väggade sig fram med hjälp av Alhaji Gero.

Max Svensson imponerade för övrigt under dagens träning. Han såg het under avslutsövningen och har som vanligt ett väldigt fint klipp i steget.

Dagens träning avslutades efter drygt en timme och 20 minuter.

 

 

 

 

1 kommentar

  1. Tack för träningsrapporten Anthony & hoppas du är på plats till matchen också lördag, då Bois nu verkar ha ”kapat” vår TV-tid på hif.se…

    Spännande startelva med Kaeid & Rasmus som sittande samt även vad Bödvar samt Lundberg kan hitta på i sina resp. positioner i startelvan – är väl bara Göransson (skadad?) samt Mbo som skulle kunna vara med och konkurrera om en startposition…

1 trackback/pingback

  1. Jörgen Lennartsson: “Bollinnehav i sig självt är inget självändamål” – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*