Det estniska landslaget samlades på måndag för att förbereda sig för de kommande matcherna med Tjeckien, Vitryssland och Sverige. Ett positivt coronavirustest förändrade dock förutsättningarna inför samlingen

Lagets spelare och personal testades på lördag och söndag för att se till att det inte fanns några coronapositiva bland spelare/ledare som kom till samlingen. Alla prover visade sig vara negativa och teamet samlades på måndag.

På måndag klarade alla spelare och anställda ett obligatoriskt coronavirus-test före avresan till Polen. Det skulle dock visa sig att ett prov testat positivt.

Spelarna och medarbetarna som haft nära kontakterna med spelaren som gav det positiva provet måste vara i självisolering i tio dagar. Medan de som tidigare har lidit av coronaviruset anses tillgängliga. Information om det positiva urvalet kom strax före klockan 21 på måndagskvällen, vilket innebar att teamets aktiviteter och dagordning måste omorganiseras under sena kvälls- och natt timmar. Teamets personal förändrades fullständigt och lagets sammansättning förändrades avsevärt, varpå tränarna utsåg tio nya spelare till jämfört med den tidigare, anmälda, truppen. Alla tillagda spelare och anställda tog ett coronavirusprov klockan 1 på natten, med negativa resultat klockan 7 på morgonen.

En hel drös spelare tvingas dock till karantän varav HIFs Vladislav Kreida är, som vi uppfattat det, en av dessa spelare. Därmed är spel mot Tjeckien helt uteslutet för mittfältaren som dock inte skall vara den spelare som testat positivt

Källa: Estniska fotbollsförbundet

Föregående inlägg Träningsrapport 23/3: ”Två spelare klev av dagens träning”
Nästa inlägg Skaparen bakom HIF:s nya hemsida

4 svar på ”Estniska truppen drabbad av corona – Kreida stoppad från spel

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: