Varför väljer svenskar utländska spelbolag för att betta på fotboll?

Fotboll är en passion som tusentals svenskar har. Men när det kommer till att satsa pengar på sporten, har en intressant förändring skett under senare år. Många svenska spelare söker sig numera utanför Sverige, till internationella spelbolag för att satsa pengar på matcher. Men vad är anledningen till denna trend? Vi utforskar fenomenet närmare och ger dig inblick i varför utländska spelbolag blivit så attraktiva för svenska spelare.

Den reglerade spelmarknaden i Sverige

Den svenska spelmarknaden har genomgått ganska stora förändringar under de senaste åren. 2019 infördes den nya spellagen, som innebar att marknaden öppnades upp för privata spelbolag att erbjuda sina tjänster till svenska spelare, förutsatt att spelbolagen tilldelats svensk licens. Tidigare var det endast statliga aktörer som Svenska Spel och ATG som fick bedriva spelverksamhet i Sverige. Detta har lett till att det nu finns 55 licenserade operatörer som verkar på den licenserade svenska marknaden.

Samtidigt finns det inga regler och lagar som säger att svenskar måste spela på just dessa spelbolag. Det finns heller inga lagar som säger att casinon utan svensk licens inte får acceptera spelare från Sverige. Däremot får de inte vända sig till den svenska spelmarknaden i sin marknadsföring.

Bättre Odds och Erbjudanden

En av de främsta anledningarna till att svenska bettareföredrar utländska spelbolag är de fördelaktiga oddsen. Bettingsidor utan svensk licens kan ofta erbjuda bättre odds jämfört med svenska motsvarigheter. Varje spelares dröm är att maxa sina vinster, och efter att ha jämfört marknaderna ser många att deras chanser är bättre hos utländska aktörer.

En annan sak som lockar svenska spelare är de generösa välkomstbonusarna och ständigt pågående kampanjer. Spänningen i spelet toppas av möjligheten att ta del av erbjudanden som ökar spelvärdet utan att behöva satsa mer pengar.

Anledningen till att det ser ut så här är att svenska bettingsajter är hårt begränsade i hur de får marknadsföra sig. I Sverige är det exempelvis bara tillåtet att ge ut en bonus per spelare. Utländska sajter har inga sådana begränsningar. Det finns gott om bettingsajter utan svensk licens med bonus på flera insättningar, och det är enkelt att hitta dessa operatörer via guider som Testarna.se.

Stort Utbud av Matcher och Marknader

Utländska spelbolag tenderar att ha ett bredare utbud av fotbollsmatcher från ligor runt om i världen. Medan svenska spelbolag kan fokusera mer på lokala och europeiska event, finns det hos utlandsbolagen ofta möjlighet att satsa på matcher från alla världens hörn.

Dessutom erbjuder de internationella spelbolagen fler bettingalternativ. Låt säga att du inte endast vill satsa på matchens utgång, utan även på specifika händelser under spelets gång, som vem som får nästa hörna eller vem som får det första gula kortet. Variationen i spelmarknaderna är stor – en lockande faktor för den som vill krydda sin spelupplevelse.

Färre Regleringar

Svenska spelbolag är reglerade av strikta lagar och förordningar vilka på många sätt skyddar konsumenten, men också begränsar spelupplevelsen. Det kan vara alltifrån hur bonusar får utformas till frekvensen av reklam och erbjudanden. Många svenskar som söker en mer avslappnad och mindre begränsad spelatmosfär kan finna denna hos de utländska alternativen.

Ett annat exempel på detta är Spelpaus, som är ett nationellt avstängningsverktyg. Här kan svenska spelare stänga sin åtkomst till alla svenska spelsidor på några knapptryck. Tanken är att en Spelpaus ska få spelare med spelproblem att sluta spela. Många menar dock att detta verktyg förlorar sin effekt eftersom att spelare som stängt av sig fortfarande kan spela på bettingsidor i utlandet.

Sammanfattning

Att välja rätt spelbolag är inte alltid så lätt. Svenska spelare har friheten att välja utländska spelbolag, och detta har lett till att de kan ta del av bättre odds, ett omfattande utbud av matcher, färre restriktioner och bra bonusar. Andra föredrar att spela på svenska sajter, just för att det känns tryggt och säker. Men en sak är tydlig, och det är att svenska spelsajter får svårare och svårare att konkurrera med utländska operatörer. Det framgår tydligt när en växande skara spelare migrerar till utländska bettingbolag. 

Oavsett om du är en noggrann analytiker eller spelar för spänningens skull, är det viktigt att spela ansvarsfullt. Kom ihåg att när du väljer ett utländskt bolag så är det viktigt att kontrollera att de har en legitim licens och erbjuder säkra spel. Lycka till med din spelresa!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*