Träningsrapport 24/3: “Han tog sig för baksida lår”

Dagens rapport kommer från ett Kyligt Olympiafält där en desarmerad trupp avverkade 90 minuters träning

Saknades Gjorde: Casper Widell, Victor Göransson, Assad Al Hamlawi, Dennis Olsson och Marcus Olsson.

Följande är på Landslagsuppdrag: Brandur Hendriksson, Ravy Tsouka, Andreas Granqvist, Vladislav Kreida, Anthony Van Den Hurk.

U-19 Spelare som deltog:

Adam Kaied:

Gjorde en helt okej träning utan att göra något större avtryck. Märks dock att han blir allt mer acklimatiserad till seniortempo.

Amin Al Hamawi:

Gjorde en riktigt bra träning. Väldigt fin teknik och visade mycket glöd idag. Har en bra fysik.

Sidny Lopes Cabral:

Märktes att Sidny har smärre problem med sin spelintelligens men han har ett bra klipp i steget och en fin teknik.

210114 Helsingborgs Rasmus Jönsson under en träning med Helsingborg den 14 januari 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0001

Träningen inleddes Som vanligt med att Marcus Linnér skötte uppvärmningen. Rasmus Jönsson kände sig tidigt under träningen mot höger baksida lår. Han skulle under hälften av träningen ta det lugnt men tränade resterande hälft normalt. Man vill naturligtvis inte ha ytterligare bortfall på en position som redan är utsatt med spelare på landslagsläger och annat.

Mattias Lindström tog därefter hand om en simplare passningsövning. Efter detta organiserade Jörgen Lennartsson upp en övning med 4 spelare på rad mellan två mål där syftet var att använda spelarna i mitten för att sätta upp väggspel och sedan sätta ut passning på löpande spelare för avslut.

Nästa moment var en omställningsövning där en grupp på tre fick anfalla och ställa om mot två försvarare. Man skulle sedan avsluta dagens träning med ett sorts matchspel på en väldigt komprimerad yta där vardera lag fick ha två spelare sidan om motståndarmålet. Syftet var att använda dessa spelare för spel in framför mål. Spelet var helt okej och tempot var också hyfsat högt vilket den komprimerade ytan naturligtvis hade sin del i.

Viktor Lundberg gjorde för övrigt en bra träning idag. Han är väldigt rörlig och har en fin teknik. God spelförståelse som ofta sätter upp offensiva kombinationer. Det stora bortfallet i spelare på mitten samt smällen på Dennis Olsson igår kan mycket väl betyda att Viktor Lundberg får mycket speltid på Lördag.

Träningen avslutades efter en timme och 30 minuter.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*