Jörgen Lennartsson: “Bollinnehav i sig självt är inget självändamål”

210322 Christer Olsson i samtal med tränare Jörgen Lennartsson under en träning med Helsingborg den 22 mars 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0036

Inför morgondagens match mot Värnamo fick AOH en kort pratstund med Huvudtränare Jörgen Lennartsson. På frågan vad som gäller inför den matchen blev svaret tydligt…

“Det gäller att fortsätta jobba vidare med spåret som vi är inne på. Vi har 5 man borta på landslagsuppdrag och då betyder att det är andra som kommer få kliva in och visa vad de går för, vilket är positivt.”

Jörgen Lennartsson bekräftade, under intervjun, den förmodade startelva som AOH skrev om i gårdagens träningsrapport. På HIF:s innermittfält kommer en 19-år ung Adam Kaied få spela från start. Om honom säger Jörgen Lennartsson följande:

” – Han har tränat en del med oss. Han har varit lite upp och ner, inte prestationsmässigt utan mellan U-laget och A-laget. Han gjorde ett bra inhopp mot Häcken och är en utav dem som vi tycker har gjort fina framsteg av de unga spelarna. Han har gjort sig förtjänt av att vara med och visa upp sig.”.

Anders Lindegaard kommer att starta som målvakt, den enda dubien i sammanhaget är hur många minuter han får. Jörgen Lennartsson låter även meddela att Noel Mbo och Alhaji Gero kommer få dela jämnt på speltiden som forward imorgon. Vad Jörgen Lennartsson vill ha från de bägge är tydligt.

” – Anthony [Van Den Hurk] är våran center. Sen så har de två [Mbo och Gero] egenskaper som är att de också är centrala forwardsspelare. Goda prestationer är det enkla svaret”

Mot Halmstad delade ni rätt jämnt på bollinnehavet, vill du ha mer bollinnehav mot Värnamo imorgon?  

“Bollinnehav i sig självt är inget självändamål. Det handlar om att vinna fotbollsmatcher, göra mål och att förhindra motståndarna från att göra mål. Det som vi vill är att bygga en variation mellan ett kontringsinriktat spel där vi vinner bollen, ställer om och slår till snabbt innan motståndaren hinner organisera sig och får hem sitt folk i defensiva positioner. En balans mellan det och att hålla bollen i längre perioder och bearbeta motståndaren med mera passningsspel.”

“Den balansen och mixen som är väldigt viktig i vårt sätt att spela fotboll. Att vi har en variation mellan det ena och det andra. Ibland passar det ena bäst och ibland passar det andra bäst. Sett över en säsong är det väldigt viktigt att kunna växla, även i matcherna”

“Det vi jobbar med är att spelarna ska utöka sin fotbollsförståelse-reportoar. Att fatta goda beslut på planen”

Startelva:

1. Anders Lindegaard
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
9. Alhaji Gero [Planerat byte i halvtidspausen med Noel Mbo]
10. Rasmus Jönsson
11. Max Svensson
13. Wilhelm Loeper
16. Jakob Voelkerling Persson
19. Bödvar Bödvarsson
21. Charlie Weberg
31. Adam Kaied

Avbytare:

25. Kalle Joelsson [mv]
23. Noel Mbo [Planerat byte i halvtidspausen med Alhaji Gero]
24. Emil Hellman
32. Lucas Larsen
33. Leo Frigell Jansson
34. Daniel Bergman
35. Amin Al Hamawi

Matchen spelas, under morgondagen, på Olympiafältet med start klockan 14.00

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*