Moustafa Zeidan: “Jag var lovad speltid, sedan var jag plötsligt inte önskad längre”

Moustafa Zeidan Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN

4-1 hemma mot Örgryte gav utan tvekan Helsingborgs IF den hemmapremiär man hade önskat. Laget ligger inför Superettans tredje omgång på andra plats, bara två poäng efter GAIS. Nu väntar förmodade topplaget Jönköpings Södra på bortaplan i ännu en förmodad seriefinal, även om det är svårt att veta vid det här laget. Vi på AOH tog kontakt med förre HIF:aren Moustafa Zeidan, som numera huserar i just J-Södra, inför tisdagens tunga möte.

Du kom till HIF i 2016 efter att du lämnat Aston Villas ungdomslag. Hur upplevde du det, samt hur såg dina förväntningar ut på flytten?

Det är klart att man såg fram emot att komma tillbaka och spela i Allsvenskan. Jag var fortfarande ung då, så jag såg fram emot att få spela seniorfotboll. Att det skulle bli HIF var ganska självklart då jag är från Helsingborg, och klubben är den största i staden så det var naturligt att vilja spela där.

Hur upplevde du konsekvent din tid i Helsingborgs IF?

Jag tror inte det är en hemlighet att jag inte alls var nöjd. Det beror på olika saker, men jag kände att jag aldrig riktigt fick chansen så det blev olyckat på det sättet. Klubben var i en svår och pressad situation, och man behövde kanske spela med lite mer rutinerade spelare. Samtidigt kände jag just då att det inte kunde bli mycket värre än vad det var, så det hade kanske inte skadat att testa lite yngre spelare med den spelstilen som hade kunnat göra skillnad.

Hur gick det till när du lämnade i 2017?

Det blev ju Superettan för HIF och då kände jag att jag antagligen skulle få spela, vilket jag också fick höra av tränarna. Jag blev såklart glad över detta och började köra igång på försäsongen, och fick starta nästan alla matcher. När Svenska Cupen startade hamnade jag dock på bänken, och några veckor efter det fick jag sedan höra att jag var tvungen att lämna då där inte fanns någon plats för mig. Dock fick jag detta beskedet ganska tätt inpå slutet av transferfönstret, så det gick inte att lösa någon övergång just då. När sommaren väl kom kunde jag lämna till slut.

170712 Helsingborgs Moustafa Zeidan under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Fremad Amager den 12 juli 2017 i Falsterbo.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Sedan 2020 har du nu landat i Jönköpings Södra. Hur har det fungerat så här långt?

Det har fungerat riktigt bra. Jag har kommit till en bra klubb som satsar på mig och uppskattar mina kvalitéer, min spelstil och framförallt mig som människa. Sedan kom jag till ett lag som också hade en av, i mina ögon, Sveriges bästa tränare i Andreas Brännström som förstod mina kvalitéer och såg mig som helhet, vilket var viktigt för mig. Det kändes rätt direkt och det har gått ganska bra sedan dess.

Ni är topptippade av många i årets serie och har inlett med en storseger samt en förlust. Hur ser era förväntningar ut?

Förra året var en bra säsong. Vi var nära att ta steget upp, men när man precis missar den chansen blir det ofta att många lämnar därefter för att gå till klubbar högre upp. Från förra årets startelva har ungefär sex spelare plus tränarna lämnat. Det är alltså ett nytt lag nu med ny spel idé och spelsystem, men vi har kört på under försäsongen och känner nu att det börjar ta sig och att alla börjar komma in i det.

Hur ser du på 2021 års Helsingborgs IF?

Helsingborg är såklart ett av Superettans största lag, om inte det största som är med i år. De har både bra och namnkunniga spelare, varav vissa var med från förra året, så jag tycker verkligen att de har ett starkt lag i år.

Om ni vill höra intervjun i sin helhet så klickar ni för att komma till AlltOmHIF:s egna podcast!

2 trackbacks/pingbacks

  1. Inför Jönköping Södra-HIF “Ännu en tidig seriefinal” – Allt Om HIF
  2. Zeidan klar för allsvenska Sirius – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*