Mittfältare tvingas avsluta karriären

210130 Helsingborgs Victor Göransson under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Torn den 30 januari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0011

Inför säsongen 2021 flyttades Victor Göransson permanent upp i herrtruppen. Sedan dess har dock mittfältaren dragits med stora skadebekymmer. Något som nu gör att 22-åringen tvingas avsluta sin elitsatsning i förtid

– Jag har spelat i HIF sedan jag anslöt från Hässleholms IF som 14-åring. Stoltheten över att ha burit klubbmärket på bröstet i många år går inte att sätta ord på. Åren har varit obeskrivliga och jag har utvecklats enormt både som spelare och människa. Många minnen har skapats och jag kommer att titta tillbaka på min tid i HIF som fantastisk. Därför är det med stor sorg som jag tyvärr måste meddela att jag har bestämt mig för att avsluta min fotbollskarriär. Beslutet har växt fram sedan i somras då jag under två års tid haft problem med en svår skada i mitt vänstra knä, en skada som åtgärdades så gott den kunde med en operation under slutet av 2021. Det har dock visat sig under andra halvan av 2023 att den inte längre klarar elitfotboll, säger 22-årige mittfältaren till klubbens hemsida

Victor Göransson anslöt från Hässleholms IF har spelat i HIF i över tio år. Mittfältaren var en framstående spelare i ungdomsakademin och fick tidigt testa på träning med seniorlaget. A-lagsdebuten kom i cupmatchen mot Oskarshamns AIK år 2019 och inför säsongen 2021 flyttades han permanent upp i herrtruppen och har sedan dess spelat fyra matcher för föreningen. Hösten 2022 lånades han ut till Ängelholm för att få kontinuerlig speltid men även där har skadorna ställt till det. i samband med att det låneavtalet löper ut står det klart att Victor lämnar HIF och avslutar sin elitsatsning

Tack för dina år i HIF och lycka till i framtiden

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*