Krafth och Uronen återförenade

210529 Emil Krafth of Sweden and Jere Uronen of Finland after the international friendly football match between Sweden and Finland on May 29, 2021 in Stockholm. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / MT0180

Emil Krafth och Jere Uronen bildade ett vasst ytterbackspar från 17 års ålder i HIF. Sedan dess har båda tagit klivet ut i fotbollseuropa, men under lördagen återförenades de på nytt.

Emil Krafth, till vardags i engelska Newcastle United, startade för det svenska landslaget i EM-upptakten mot Finland. På andra sidan planen startade även Jere Uronen, som huserar i belgiska Genk, för sitt Finland i det nordiska mötet som ägde rum under lördagen. Båda ytterbackarna anslöt till HIF som 17-åringar inför 2012 och kom att bilda ytterbackspar fram till 2015 då Krafth lämnade för italienska Bologna, medan Uronen lämnade i 2016 för sitt nuvarande lag Genk.

Det blev 90 minuter för Krafth och 87 för Uronen i matchen som slutade 2-0 till Sverige, efter mål av Robin Quaison och Sebastian Larsson. Matchen var en utav de allra sista träningsmatcherna inför sommarens EM-slutspel, men från ett HIF-perspektiv hade matchen en annan betydelse. Uronen och Krafth återförenades efter matchen, bytte matchtröjor och pratades vid ett bra tag, något som fångades på film av HD-skribenten Eric Persson som delade ögonblicket på twitter.

Båda kliver i sommar in i ett EM-slutspel. Krafth är uttagen i Sveriges trupp som kommer att möta Spanien, Polen och Slovakien, medan Uronen är uttagen i Finlands trupp som tar sig an Danmark, Ryssland och Belgien.

1 trackback/pingback

  1. HIFare i EM: Jere Uronen – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*