Emil Krafth och Jere Uronen bildade ett vasst ytterbackspar från 17 års ålder i HIF. Sedan dess har båda tagit klivet ut i fotbollseuropa, men under lördagen återförenades de på nytt.

Emil Krafth, till vardags i engelska Newcastle United, startade för det svenska landslaget i EM-upptakten mot Finland. På andra sidan planen startade även Jere Uronen, som huserar i belgiska Genk, för sitt Finland i det nordiska mötet som ägde rum under lördagen. Båda ytterbackarna anslöt till HIF som 17-åringar inför 2012 och kom att bilda ytterbackspar fram till 2015 då Krafth lämnade för italienska Bologna, medan Uronen lämnade i 2016 för sitt nuvarande lag Genk.

Det blev 90 minuter för Krafth och 87 för Uronen i matchen som slutade 2-0 till Sverige, efter mål av Robin Quaison och Sebastian Larsson. Matchen var en utav de allra sista träningsmatcherna inför sommarens EM-slutspel, men från ett HIF-perspektiv hade matchen en annan betydelse. Uronen och Krafth återförenades efter matchen, bytte matchtröjor och pratades vid ett bra tag, något som fångades på film av HD-skribenten Eric Persson som delade ögonblicket på twitter.

Båda kliver i sommar in i ett EM-slutspel. Krafth är uttagen i Sveriges trupp som kommer att möta Spanien, Polen och Slovakien, medan Uronen är uttagen i Finlands trupp som tar sig an Danmark, Ryssland och Belgien.

Foto: Bjarki Tordarson Föregående inlägg AOH gratulerar Robin Simovic…
Nästa inlägg Timossis Klagenfurt klar för högstaligan

Ett svar på ”Krafth och Uronen återförenade

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: