AOH gratulerar Robin Simovic…

Foto: Bjarki Tordarson
Robin Simovic under sin tid i HIF Foto: Bjarki Tordarson

…som fyller 30 år idag.

Robin Simovic föddes den 29 maj 1991 i Malmö och kom att inleda sin fotbollskarriär Bunkeflo IF. Via Malmö FF och kortare sejourer i Lunds BK, Lilla Torg och IFK Klagshamn hamnade den drygt två meter långa anfallaren så småningom i Ängelholms FF 2012. Den dåmera 21-åriga skåningen gjorde 17 mål på 27 matcher i Superettan för Ängelholm under den säsongen, vilket gjorde att HIF fick upp ögonen för och konsekvent värvade Simovic i början av 2013.

HIF kom, efter en lysande vårsäsong men en mindre bra höstsäsong, på femte plats i Allsvenskan under Simovics första år i klubben, och anfallaren hade för egen del en helt okej säsong med åtta mål och tre assist på 28 matcher. Säsongen därpå blev dock en att glömma för Simovic, med noll mål på 11 framträdanden när HIF kom på nionde plats i tabellen. Säsongen 2015 blev sedan betydligt bättre för den reslige forwarden, som bidrog med 12 mål och fem assist och 25 matcher och därmed tjänade ihop till en utlandsflytt till Japan.

Simovic åtnjöt fyra fruktsamma år i Japan med mycket mål och framgång i båda av hans två respektive klubbar i landet, först Nagoya Grampus och sedan Omiya Ardija. I början av 2020 gick dock flyttlasset vidare och italienska andradivisionsklubben Livorno blev ny klubbadress. Efter ytterst lite speltid och nedflyttning blev det dock flytt igen under sommaren, då norska Odds BK tillkännagav sitt intresse för den dåmera 29-åriga anfallaren.

13 matcher och två mål senare, efter bara drygt ett halvår, gick dock resan vidare ännu en gång. Denna gången var det allsvenska Varbergs BoIS som värvade Simovic, för att ersätta Astrit Selmani som hade gått till Hammarby. Där är vi nu, och Simovic har så här långt stått för ett mål på åtta matcher för den halländska klubben när han nu fyller 30 år.

Vi på AOH önskar Robin Simovic en glad trettioårsdag och all framgång i den fortsatta karriären!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*