Ema Boateng stekhet i startdebut

Foto: Samone Falkman

Emmanuel Boateng spelade i HIF mellan 2013 och 2016 innan han lämnade för att återvända till USA, där LA Galaxy blev destinationen. Efter ett par klubbyten under de senaste två åren har den ghananska mittfältaren nu landat i New England Revolution. Där gjorde han sin första match från start under natten till söndagen.

Här om dagen skrev vi om hur Alejandro Bedoya, som spelade i HIF mellan 2012 och 2013, gjorde mål och säkrade en tung seger för sitt Philadelphia Union i jakten på en plats i playoff-slutspelet. Det lag som dock leder den östra konferensen av MLS och går med stormsteg mot en plats i semifinalen av MLS cup, är Ema Boatengs New England Revolution.

Efter att ha vunnit slutspelet med Columbus Crew förra säsongen, lämnade Boateng för konkurrerande New England Revolution på grund av bristande speltid. Det har av olika anledningar dröjt med speltiden även här men under natten till söndagen kom den första starten äntligen, och vilken start det blev.

Numera 27 år gamla Boateng startade på vänsterkanten i matchen som spelades mot FC Cincinnati, och var redan i den 21:a matchminuten framme och tryckte in 2-0 på assist av Tajon Buchanan. Knappt tolv minuter senare var yttermittfältaren framme igen och stod för en assist när Adam Buksa gjorde 3-0 till New England Revs, som till slut vann matchen med hela 4-1.

Segern innebär att New England tar ett ännu starkare grepp om förstaplatsen i den östra konferensen, med hela 49 poäng på 22 matcher och 15 poäng ner till andra plats. Boatengs poängskörd i matchen innebär att mittfältaren så här långt kan noteras för ett mål och tre assist på bara fem framträdanden varav endast en från start.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*