Inför HIF-Vasalund med George Moussally: “Jag tror Helsingborg tar klivet upp”

210804 Vasalunds tränare George Moussally deppar efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Vasalund och Helsingborg den 4 augusti 2021 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0200

Efter 3-0 borta mot Akropolis, men 2-3 mot Eskilsminne i cupen, är det ett fortsatt blandat HIF som ger sig in i nästa omgång av Superettan. Vasalund står för motståndet på Olympia, och seger känns som ett måste i detta skedet av säsongen. Det tidigare mötet mellan lagen slutade 1-0 till HIF. Inför måndagens match har vi på AOH tagit kontakt med Vasalunds tränare George Moussally, som delgav sina tankar om HIF samt den stundande matchen.

Vasalund är ett spännande lag som tog Norra Ettan med storm förra säsongen. Hur ser ni på det ni bygger i föreningen?

Vi försöker bygga något bra som kan hålla. Det har varit en stor spelaromsättning inför detta året, med spelare som tagit sig högre upp i seriesystemet och så vidare. Man tappar bra spelare, så är det ju, och det är inte helt enkelt att få in spelare från högre upp heller men vi försöker vårt bästa med de medel och resurser vi har.

Det gäller att hitta rätt spelare som passar i hur vi vill spela, vilket är en attraktiv fotboll som också ska leda till att man vinner matcher såklart. Men just att spela en bra fotboll är bra för utvecklingen av spelarna, så de kan ta kliven upp i sina karriärer.

Vad har ni tyckt om er första halva av säsongen?

Det har varit tufft. Det har varit mycket jämna matcher, men det har gått emot oss känns det lite som. Många uddamålsförluster, trots att vi känt oss minst lika bra som motståndarna. Förra året, när vi tog klivet upp till Superettan, gick nästan allt stolpe in för oss men nu är känslan att det varit lite mer stolpe ut. Det är så det kan gå, men man måste bara kämpa hårdare och tro på det så kommer det lösa sig.

Det är mycket mer taktiskt i Superettan vilket såklart innebär en omställning för oss och våra spelare. Det blir mer tänk jämfört med matcherna i Division Ett som inte var alls lika taktiska från motståndarnas sida.

Vad lärde in er av er förra match mot HIF, och hur kan ni använda det i dagens match?

Det var en jämn match senast, som vi förlorade efter en fin omställning och mål av Karjalainen. Vi vet vad HIF vill göra, att det är mycket på Loeper och inlägg vilket alla lag vet om vid det här laget. Vi vill gå högt och stressa dem precis som vi gjorde i förra matchen, men sedan blir det annorlunda på gräsplanen jämfört med vårt konstgräs och på bortaplan med Helsingborgspubliken i ryggen på sitt lag på Olympia.

Det blir tufft, men vi gjorde en bra match senast och det tar vi med oss till matchen idag.

Slutligen, hur tror du resterande säsong kommer gå för de båda klubbarna?

Jag tror Helsingborg tar klivet upp. Igår åkte de på en förlust i cupen mot ett Division Två-lag, precis som vi gjorde, men cupen är till för skrällar och i och med det täta matchandet och så vidare är det inte alltid helt enkelt. Men jag tror alltså att HIF tar sig upp, medan vi klarar oss kvar i Superettan.

För intervjun i sin helhet, gå in och lyssna på det senaste avsnittet av AOH-podden!

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*