Bedoya målskytt när Philadelphia tog tung seger

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

2016 återvände Alejandro Bedoya till USA, där han sedan dess har spelat för Philadelphia Union. Där gjorde han under veckan mål, när laget tog sig närmare en plats i playoff-slutspelet.

I HIF blev det totalt tio mål samt tio assist på 32 matcher, när Bedoya var med om både europaäventyr och jakt på SM-guld i Sundets pärla. Den numera 34-åriga tvåvägsspelaren har haft en mycket lyckad karriär i stort, och även under hans tid tillbaka i USA har han varit en stor nyckelspelare för sitt lag och bidragit till flera troféer under tiden. Dessutom kan Bedoya stoltsera med hela 66 landskamper för det amerikanska landslaget.

2021 års upplaga av Major League Soccer är nu 20 matcher gammal för Philadelphia Union, som haft lite utav en mellansäsong än så länge. Under torsdagen spelade man mot konkurrerande New York City FC, och Alejandro Bedoya startade som vanligt som kapten för sitt lag. Mittfältaren stod för en stabil insats och gjorde dessutom det avgörande 1-0-målet i matchens 67:e minut, som gav “The Union” segern.

Den tunga segern innebär att Philadelphia biter sig fast i en av playoff-platserna i den östra konferensen av MLS, på fjärde plats av 14 med 31 poäng på 20 matcher. På första plats hittar man en annan gammal HIF:are i Ema Boateng och hans New England Revolution, som har lyckats samla ihop hela 46 poäng på 21 matcher och går stenhårt mot semifinal av playoff-slutspelet som inleds senare i år.

1 trackback/pingback

  1. Ema Boateng stekhet i startdebut – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*