Jörgen Lennartsson inför Vasalund: “Väldigt taggade på att få revansch på oss själva”

210722 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson deppar efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Värnamo den 22 juli 2021 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0253

HIF tränade under söndagen på Olympia inför morgondagens match mot Vasalund. Som vanligt fick AOH en kort pratstund med Huvudtränare Jörgen Lennartsson inför morgondagens match. Det är en tränare som vill studsa tillbaka efter Cupdebaclet mot Eskilsminne.

” – Vi förlorade mot Öster och direkt efter mot Norrby, annars har vi studsat tillbaka efter varje dålig prestation”

“Vi vet vad det handlar om och är väldigt taggade på att få revansch på oss själva”

Jörgen Lennartsson vill själv dock att laget inte hamnar i någon känslomässig hiss mellan det positiva och neagtiva.

” – Det kan vara eufori och otrolig glädje, den känslomässiga hissen var i topp när vi vi ledde serien och i botten efter Eskilsmatchen. Vi som ska driva verksamheten kan inte åka med i den. Andra får åka upp och ner, det har jag full förståelse för.”

Vasalund har kämpat en hel del med spelet den senaste tiden och under fredagen blev det klart att Roberth Björknesjö kliver in i ledarstaben. Spelmässiga förändringar är man dock förberedda på enligt Jörgen Lennartsson.

“– Man vet aldrig när det kommer en ny tränare, oftast blir det en energikick de första matcherna. Vi får se om han ändrar deras formation, de har spelat 5–2–3 i försvar och 3–4–3 i anfall. Vi är förberedda oavsett vilket”

Truppmässigt är läget gott. De flesta spelarna i truppen är uttagningsbara. Alhaji Gero har dock nackspärr och Benjamin Acquah är avstängd men annars är alla andra spelare utöver de långtidsskadade tillgängliga för spel.

Truppen kommer även få förstärkning av Ali Suljic inför nästa år. En spelare som man gjorde klart med under fredagen. Här håller Jörgen Lennartsson fram hans stora potential men säger även följande:

” – En sak jag tror är väldigt viktig med honom är att han haft både medgång och motgång. Det gör att man får perspektiv. Det är en riktig krigarmittback, otroligt aggressiv och tuff. Han älskar att försvara sitt mål och är en väldigt bra passningsspelare.”

Man spelade inte med någon startelva under söndagens träning men det lär bli den elva man spelade med under fredagen vilket betyder:

Anders Lindegaard – Andreas Landgren, Charlie Weberg, Ravy Tsouka, Bödvar Bödvarsson – Wilhelm Loeper, Rasmus Jönsson, Brandur Hendriksson, Adam Kaied – Anthony Van Den Hurk Rasmus Karjalainen.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*