Året som gick – Juli

De kommande veckorna summerar vi året som gått. Nyförvärv, spelarförluster, segersviter, träningsläger och de ekonomiska slitningarna utanför planen. Allt det som ledde till att klubben åter kommer att spela Allsvensk fotboll 2019. Vi befinner oss mitt i sommaren och i Ryssland har Sverige precis avslutat VM-slutspelet med en blivande HIFare i huvudrollen. Detta är sommaren när Granen utnämns till Sveriges landsfader…

När vårsäsongens allra sista omgång skall spelas så är Falkenberg i serieledning – fem poäng för HIF. På månadens första dag så är det just dessa två lag som möts i säsongens första ”riktiga seriefinal”. HIF kliver fram när det som mest behövs och leverera vårens främsta fotboll. Åter igen så är det Bjarnasson, som inte gjort mål sedan den 15 Maj, som kliver fram och avgör mötet med sina två mål. Seger med 3-2 och inför uppehållet så är det bara två poäng som skiljer lagen emellan. Vår skribent, Olof Möller” menar att segern är ”säsongens bästa prestation” men att det fortfarande finns möjlighet till förbättring men att laget behöver förstärkas.

Cupspelet lottas och HIF ställs inför ett äkta ”Helsingborgsderby” då Eskilminne får äran att ta emot klubben senare i sommar. Att Superettan har ett uppehåll hindrar inte HIFs ledning från att ligga på latsidan och den 13:e Juli presenterar man nästa stora nyförvärv i form av Rasmus Jönsson. Efter sju års frånvaro så väljer 28-åringen att skriva på ett kortidskontrakt och satsningen, mot Allsvenskan, blir än tydligare. Det är dock inte bara nyförvärv som hamnar i fokus under uppehållet utan även de spelare som fått dåligt med speltid. Man väljer att teckna 24-timmarslån med såväl Calle Thulin som Kalle Joelsson så att spelarna kan få kliva in och spela med Ängelholm med förhoppning att man skall få mer rutin på ynglingarna. En som däremot har gjort sitt i HIF är försvararen Max Anderberg som, istället för en ev utlåning, lämnar för spel med Hittarp i Division 2.

På Terrasstrapporna står regnet som spö i backen men det hindrar inte Helsingborgarna att gå man ur huse för att hylla Andreas Granqvist hemkomst. Nu är VM över och Granens fokus ligger framöver på HIF som såväl spelare men även som blivande sportchef. Något som han verkligen rivstartar med då klubben, under de närmsta veckorna, skall presentera såväl Markus Holgersson som Wanderson och kan plötsligt ståta med den kanske starkaste Superettantrupp som någonsin skådats.

Under upphållet så träningsspelar laget mot Helsingör och Fremad Amager men den 29:e Juli är det dags för omstart och för HIFs del så sker det på Stadsparksvallen i Jönköping. Med både Granen och Rasmus Jönsson i startelvan så har J-Södra, som väntat, inget att sätta emot utan gästerna tar en enkel 3-1 seger och påbörjar sin långa förlustfria svit. En svit som skall hålla i sig under resten av säsongen…

Flyktade Alex Timossi får debutera för FC Bayern och gör två mål när deras U19-lag krossar Arsenals U23-lag med klara 4-1 och dagen efter så uppmärksammar AOH att det är 18 år sedan HIF klev in i världens finaste klubblagsturnering – Champions League.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*