VM-kollen (eller?)- 3

Fem matcher och ännu inte ett resultat rätt. Får se om vi lyckas hålla den trenden.

Algeriet- Slovenien. En mycket svårtippad match. Tror att Slovenien vinner med 2-1 men har egentligen ingen aning om dessa lags kapacitet.

HIF-kopplingen: Ja vi har ett par kopplingar men det vore tjänstefel att inte ta Samir Beloufa. Milanspelaren, utnämnd till allsvenskans bästa förvärv efter sin första match och sedan verkligen platt fall.

Tyskland- Australien. Måste bara bli seger för tyskarna. Tror på seger, 4-1.

HIF-kopplingen: 1974 hade HIF vänt blickarna ut i övriga Europa för att hitta en tränare och visst, det gjorde man. Wilfried Schnorrenberger tog hand om HIF och hann med i runda tal 25 träningsmatcher, bland annat mot Brynäs som spelade i allsvenskan det året. Men någon succé blev det inte för Schnorren. Ett impotent spel gjorde att en verklig doldis fick ansvaret (Lars- Göran Persson).

Serbien- Ghana. Ännu en svår match att tippa. Serbien kan säkert vinna men jag håller en liten slant på Ghana. 0-1.

HIF-kopplingen: Att han inte är ordinarie i Serbien är en fullständig gåta. Han borde i all livstid ha en plats i startelvan. I alla fall om man frågar honom själv. En av HIF:s två mest katastrofala värvningar, som före säsong skulle vinna skytteligan och haussades av Aftonbladet. Precis som man gjorde med Tarmo Neemelu, minns att han fick max poäng i någon ranking innan serien. Petar Puaca lovade skytteligavinst. Det närmaste mål han kom var när han filmade till sig en straff mot MFF 97. Wahstedt satte straffen vid underläge 0-3. Sedan reducerade Mattias Jonson med ett av de vackraste mål jag sett. Långskott från 30 meter rakt upp i krysset men tyvärr lyckades Yksel peta in fyran strax därefter…

Men Petar Puaca, svedski Ronaldo… waoooo.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*