VM-Kollen (eller?)- 2

Detta är en vinjett ni kommer att se mycket under just fotbolls-VM. Vi gör ett nedslag varje VM-dag och kommer att kämpa som djur för att hitta HIF-anknytning till varje match. Naturligtvis i syfte ett ge VM en legitim plats på vår sida!

– Dag 2 –

Sydkorea-Grekland. Sydkorea har problem att vinna sedan Hiddink lämnade och Grekland är bara en ruin av laget som vann EM för några år sedan. Men jag är övertygad om att segern går till Grekerna, om än knappt.

Mitt tips: 1-2

HIF-kopplingen: I Grekiska landslaget spelar en kille vid namn Sotiris Kyrgiakos. Kyrgiakos representerar till vardags den engelska klubben Liverpool. Ett Liverpool som nu står utan manager, men som en viss Sven-Göran Eriksson deklarerat sitt intresse för att ta över. Sven-Göran Eriksson var tränare i det laget, IFK Göteborg,  som chockade Europa 1982 genom att vinna UEFA-Cupen. I det laget fanns det en tuff back vid namn Conny Karlsson, som inte helt obekant har fört HIF till toppen under första halvan av 2010!

***

Argentina-Nigeria. Kalrt den mest intressanta matchen under andra VM-dagen. Intressant att se hur “tråkige” Lagerbäck kommer att lyckas (eller misslyckas) mot hans motpol i det Argentinska laget, Diego Maradona. Jag tror på en tillknäppt match som i slutändan kommer ge ett kryss…

Mitt tips: 1-1

HIF-kopplingen: Kopplingen till HIF i denna matchen är ganska glasklar. Nigeria leds av Lagerbäck. En Lagerbäck som hade hand om det Svenska landslaget i ungefär 120 år. Under denna tiden envisades han med att inte ta ut den absolut bästa tvåvägsspelaren på mittfältet i sina trupper, (det som Hamrén nu förstått), Marcus Lantz!

***

England-USA. I mångas ögon en högintressant drabbning. Jag är mindre exalterad över just denna match. Men den kan säkert visa sig bli en klar överraskning. England ska normalt sett vara starkare, på pappret. Men så är det alltid då det gäller England och VM. De har papperstarkt lag, men får inte ut sin potential i spelet. Jag chockar med att tippa en seger till “det nya landet”!

Mitt tips: 1-2

HIF-kopplingen: Här kopplar vi naturligtvis England med Wigan. Ett Wigan som fått äran att ha två HIF’are i sin laguppställning, Erik Edman och Andreas Granqvist.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*