VM-kollen (eller?)- 4

Vi fortsätter med vår “VM-koll” och går in på fjärde dagen. Först och främst lyfter vi på hatten och konstaterar att Leif fick rätt på ett resultat under gårdagen, Serbien-Ghana 0-1! (Och det var nära i matchen Tyskland-Australien också…)

– Dag 4 –

Holland-Danmark. Rent spontant verkar Holland ha lika hög formtopp som Danmark har en djup formsvacka. Men det där är ganska lätt att bli lurad över, detta är trots VM. Jag tror att danskarna kan frambringa lite mer riktigt danskt jävlaranamma och åtminstonde bjuda upp till en liten dans under dagens tidiga match.

Mitt tips: 3-1

HIF-kopplingen: Det är inte ofta vi får se Danmark i VM. Men ett oförglömligt VM som danskarna deltog i var ju ändå 1986 i Mexico. Det var ju då hela “Rooligans-eran” startade och det gick bra för Danmark, (nåja…), de tog sig till åttondelsfinal där de mötte Spanien, den 18 juni 1986. Danmark hade stora förhoppningar om att kunna slå ut spanjorerna då de hade krossat bland annat Uruguay i gruppspelet. Dessvärre blev spanjorerna för starka och körde över danskarna med hela 5-1. Hade Danmark vunnit, hade de fått spela kvartsfinal den 22 Juni, på samma dag som HIF’s Pär Hansson föddes.

***

Japan-Kamerun. Oj vad dåligt insatt jag kände mig här då… Ärligt talat inte en enda susning om var något av länderna står jämfört med varandra. Men “bollen är rund” och allt kan hända, så varför inte slå till med en klassiker; “…Japaner, Japaner, överallt Japaner…”

Mitt tips: 3-0

HIF-kopplingen: Här hade det varit enkelt att plocka fram en koppling till en av HIF’s förre detta tränare. Men ibland är det inte det enklaste som är det mest uppenbara. Jag drar kopplingen ända bak till 1994. Det var även då VM-år och Sverige var med…
Sverige hade dessutom Kamerun i sin grupp och hade tappat en 1-0 ledning till 1-2 när en viss Henrik Larsson, som en blixt från klar himmel, skjuter ett kanonskott som tar ribban och ger Martin Dahlin en enkel möjlighet att ge Sverige en kvittering, en mycket viktig sådan!

***

Italien-Paraguay. Jag tror att Italien (som vanligt) kommer finnas med bland de fyra första när vi summerar detta V(uvuzela)M. Paraguay kommer bara vara ett av de hinderna på vägen. Och även om Italien brukar vara tröga i början av mästerskapen, så blir Paraguay en mumsbit på vägen…

Mitt tips: 1-0

HIF-kopplingen: Här gör jag en lite mer modernare koppling till vårt HIF.
En av de bättre anfallarna i årets Italienska VM-trupp är Antonio Di Natale, målsprutan från Neapel. Di Natale tillbringar sin vardag i det norditalienska laget Udinese, ett Udinese som också har äran att få ha en HIF’are i truppen, Andreas Landgren.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*