Vi är på väg igen och som vi är det

Vi är på väg igen och som vi är det. Alexander Gerndt följde upp den tidigare formen med ytterligare ett hattrick, det andra under hans tid i Helsingborgs IF, och laget bärgade återigen tre poäng. Nu kan laget göra det vi andra har gjort i flera veckor, vissa i mer smyg än andra, fokusera på derbyt.

Dagens matcher var viktiga ur många hänseenden och alla matcher som spelades var antingen kopplade till toppstriden eller bottenstriden. Både Helsingborgs och Malmös hade starka kopplingar till båda, vilket givetvis skruvade upp temperaturen ytterligare.

Malmö mötte, som säkert många av er har koll på, Åtvidaberg och det såg (precis som kommentatorn på radiosporten sade) ut att gå mot en kassaskåpssäker seger för Malmö. Åtvidaberg ville som tur var annorlunda och vände matchen och vara bara minuter ifrån att göra skrällen till en absolut höjdpunkt för oss vars hjärta slår för HIF. Tyvärr så misslyckades Åtvidaberg att hålla den ledning dem hade och matchen slutade 3-3. Med sig från matchen bar Malmö även två stycken avstängningar på Agon Mehmeti och Daniel Larsson. Det i sin tur innebär att båda är indisponibla i derbyt.

Helsingborg vann å andra sidan sin match som nämndes ovan och Alexander Gerndt gjort tre mål på sina gamla lagkamrater. Detta gjorde att Helsingborg gick upp på lika många poäng som Malmö, som fortfarande leder serien på fler gjorda mål. Att Helsingborg går ut och vinner visar att landslagsuppehållet gav laget den tid de behövde för att hitta rätt igen, för att ännu en gång börja en stark vandring mot guldet.

Nu är det några dagars vandring fram till derbyt. Under denna vandring ska vi behålla lyckan som vi vunnit i helgen, bygga vidare på det mod vi åter har hittat och när vi gjort det så ska vi bara njuta. Njuta av den vägen vi vandrar och tillsammans så kommer vi att segra. Vi är på väg igen och som vi är det.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*