Alexander Gerndt talar ut inför HIF- Gefle

Alexander Gerndt kom till Helsingborgs IF för två månader sedan. Det har blivit fyra mål på fyra matcher sedan dess och på lördag är det dags för fler mål då HIF möter hans gamla lagkompisar i Gefle. 

HIF möter ju Gefle på lördag och Alexander Gerndt står i fokus då han ska möta sina gamla lagkompisar i Gefle. Jag ringde upp och fick en pratstund med honom.

Hur känns det att få spela mot sina gamla lagkamrater?
Det är kul att få träffa dem igen, absolut. Jag har ju spelat två år med dem och har fortfarande kontakt med spelarna i Gefle så det ska bli kul att spela mot dem.

När du nu möter dina gamla lagkompisar och gör mål, vad tror du att din reaktion blir då? Kommer du jubla eller hålla inne med det?
Jag är rätt lugn annars när jag har gjort mål, så det blir nog ingen ändring på det. Fast att jag har spelat två år med Gefle så kommer det bli som i vanliga fall. Nu spelar jag ju för HIF. 

Vad är det för motstånd  du och HIF kommer få möta?
Ett lag som är bra på att ställa om från försvar till anfall vilket de är skickliga på. Det var det som vi levde på när jag spelade i Gefle. 

Vad är det som ni ska göra för att sätta stopp på deras spel?
Vi ska spela vårt eget spel, inte hamna i deras händer. Det vi får se upp med är att inte tappa boll i farliga lägen för då är dem som sagt duktiga på att ställa om och gå till anfall. Annars tror jag inte det ska vara några större problem. 

HIF har ett erkänt starkt försvar som släppt in minst mål i allsvenskan hittils. Vad tror du det beror på?
Det beror på att det finns duktiga spelare här i HIF. Vi har hungriga backar samtidigt som vi har rutinerade mittfältare, då blir det svårt att göra mål. 

Vad är det som är bra med Helsingborg?
Det finns en mix av gammalt och ungt. Det är toppnivå på allt som finns. Bra tränare, bra organisation, bra spelare . Allt som behövs för att vara en storklubb. 

Vad tänkte du när du hörde att HIF var intresserade av dig?
Jag blev bara glad. Att komma från en mindre klubb till en större där jag kan utvecklas. Kände att det var ett ett perfekt steg för mig att ta. 

Hur trivs du i laget i HIF?
Det är bra grabbar. Vi strävar åt samma mål och de är schyssta allmänt så jag trivs bra. 

Du blev månadens spelare för augusti månad på AOH! Vad säger du om det?
Wow! Vad kul! Det är ju ett bevis på att man har gjort ett bra jobb i sitt nya lag så det är jättekul.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*