Reflektion från Tv-soffan

Matchen var ingen höjdare, men kombinationen av resultatet, Gerndts hat-trick och att Malmö FF tappade poäng mot Åtvidaberg, gjorde ändå att det samlade intrycket efteråt var mungiporna uppåt.

(Reflektionen kommer dagen efter, tack vare en del fina kräftor och ett antal räkor med tillhörande dryckesjom…)

Då var det hindret avklarat. Matcher mot lag som till exempel Gefle är egentligen aldrig lätta och definitvt inte avgjorda på förhand.

Gårdagens match inleddes precis så trevande som jag trodde. Inte för att jag tror det var ett psykologiskt spöke som satt fast i ryggsäcken, (Örebro-matchen). Jag tror nog mer på en kombination även här. Det kändes till en början väldigt osäkert och nervöst. Men när Gerndt slog in frisparken efter en kvart, då var jag övertygad om seger. Det syntes att Gerndt var sugen på att visa sina gamla lagkamrater att han tagit rätt beslut och hamnat i ett bättre lag.

***

Joel Ekstrand gjorde en av sina bättre matcher på länge. Formsvackan avklarad nu inför onsdagsmatchen?

***

Det var det andra hat-tricket i HIF’s tröja, i år och bägge har tillverkats på Olympia. Gerndt var precis den spelaren HIF’ behövde. Imponerande!

***

Endast knappt 8000 åskådare på Olympia, beklämmande…

***

När HIF gjort 2-0 märktes det en markant skillnad i spelet. Det gick att känna igen vårens HIF med det snabba passningsspelet, den snabba omställningen och den höga pressen. Har självförtroendet fått sig en törn någonstans? När var det? Häcken-matchen?

***

Nu blickar vi fram till nästa match. Den kommer inte vara den som avgör säsongen, men den kommer att bjuda på precis det som gör svensk, (Allsvensk) fotboll så bra som det bara kan. Det blir dramatik, nerver, publikfest och en prestigefylld match. Jag avvundas de av er som har möjlighet att vara på plats!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*