– Världsklass, helt enkelt världsklass

Rubriken är om Rasmus Jönsson. Orden är Henrik Larssons. Superlativerna från Henke om Rasmus förmåga öste fram. Och visst var Rasmus magnifik.

Inte då bara för att han gjorde tre mål utan mycket för att han faktiskt skapade många lägen. Hans förmåga att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle är unik. Lägg därtill hans defensiva arbete och vi har en världsklasspelare. Åtminstone just igår. En målskytt sätter inte alla chanser, men en målskytt ser till att ha lägena i alla fall. Där har Rasmus varit bra i alla matcher utom mot Örebro, men samtidigt, vem var bra mot ÖSK i offensiven?

Men för att återgå till matchen. Vi ska inte slå oss för bröstet för mycket. AIK spelade bättre anfallsfotboll under större delen av matchen. AIK var överraskande underhållande. Att de sedan inte har någon Rasmus är det som avgör matchen. Eller att vi har honom. AIK rivstartade och hade det inte varit för vår fläckfria backlinje så kunde det gått illa. Men ärligt talat så hade AIK inte ett enda avslut där Pär ens fick göra minsta lilla ansträngning. Målchanserna var HIF:s. Vändningarna var HIF:s.

Igår hade vi en stabil defensiv men också en bättre offensiv. Om detta beror på att Chansa är mer pådrivande framåt än Landgren eller om det beror på att AIK bjöd på ytor är väl något man får analysera när man ser matchen tredje eller fjärde gången. I vilket fall som helst så kändes bytet Landgren- Chansa som en bra idé. Landgren och Lantz har skött sig defensivt men framåt har de inte varit bra. Landgren sämst av de båda. När Landgren hamnade ute på kanten så fick vi plötsligt hot från yttermittfältarna OCH inte minst från centrala mittfältet.

Gårdagens insats känns i alla fall lovande inför derbyt på måndag, för nu är det fullt fokus på det och Rasmus har avgjort samtliga MFF-derbyn han spelat med a-laget!

4 kommentarer

 1. Och det är så j-kla kul att efter Halmstad matchen så skrev många på olika forum att dom tyckte Rasmus var överskattad och att han borde bänkas. Skulle vara kul och se vad samma personer säger nu… 🙂

 2. RA:

  Jag tyckte att borde landgren och Rasmus borde ha bänkats efter Halmstad matchen, Skönt att dom bevisade mig fel.

  Även om jag tror en spelare kan göra gott av att bli “petad” landgren gjorde tydligen en bra match igår på kanten kanske han skärper till sig även centralt

 3. Riktigt underbar match igår! Hade vi satt alla våra farliga chanser i andra halvlek kunde det lika gärna slutat 0-5 =)
  Kan hålla med om att jag inte var nöjd med Rasmus insats efter senaste matchen (nicken tex får man ju bara inte lov att missa hur “dålig” man nu än är på huvet), men var aldrig orolig. Kändes värre med Landgren iom det bristande offensiva spelet och verkade som att allt inte stod rätt till med utebliven kontraktspåskrivning och sådär. Så själv måste jag säga att jag blev mer överraskad av att Landgren var så bra igår än att Rasmus var det…

  Hif mot SM-guld hooray hooray!

 4. Och ja, apropå 3-0 målet… kan inte annat än hålla med Kung Henrik.

  Världsklass var ordet sa bull! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*