Bosse – dagen efter

Dags för lite Bossesnack igen. Betydligt trevligare att ringa upp efter en seger.

Det var trevligt igår, Bosse

Ja det är alltid trevligare att vinna än att förlora. Har sovit lite nu på förmiddagen, kom hem till Hässleholm kl. 7 i morse.

Rasmus fick utdelning…

– Ja, det var han värd. Han har varit bra hela våren men blev lite ifrågasatt efter Halmstadsmatchen. Nu sätter han likadana lägen som han missade då. Det är bättre med en anfallare som är där och missar än en som inte ens kommer fram till chanserna.

Henke verkar ha det tungt..

– Igår var han inte riktigt nöjd med sina passningar, men det var nära att han blev målskytt. Öhrlund har lite flyt med den räddningen.

Ja, på tv-reprisen ser man att det är mer tur än skicklighet. Samtidigt gör det ju inte så mycket att Henke missar i just såna här matcher?

Haha, ja jo i efterhand så är det i alla fall ok.

Makondele tycks ha en bit kvar..

Ja, samtidigt gör han en del löpningar och utifrån de instruktioner han har så gör han det bra. Dessutom har han skärpt till sig defensivt, men normalt har han ju ett bra skott och de lägen han haft i år borde kanske resulterat i någon hetare målchans än vad de slutligen blivit.

Hur ser läget ut på skadefronten?

– Erik och Adama är på gång. Vi har iofs inte fått svaret på Adamas magnetröntgen från i tisdags än, men vi hoppas att det inte är någon meniskskada. Bergholtz blev sjuk och kräktes på flyget på väg upp och skickades hem med vändande plan. Förhoppningsvis blir han bra tills på måndag.

Chansa in och Landgren ut, i alla fall ut som yttermittfältare hur gick det tycker du?

– Chansa gör det bra och även Landgren som nu kom hotande med sina djupledslöpningar vilket definitivt saknats tidigare under säsongen. Dessutom skapar han helt på egen hand ett friläge och det är ju den Landgren vi vill se.

Slutligen, det gnys då och då över sena byten.

– Jo jag känner till detta. Min syn är att det är de 11 bästa vi har för tillfället som spelar och jag är inte för att byta bara för bytandets skull. Det är sällan en inhoppare går in och gör skillnad. Det har väl funnits en del supersubs i de olika ligorna. David Fairclough (Liverpool en gång i tiden) är väl en av de mera kända. I HIF har väl Magnus Powell och Martin Fribrock varit såna som varit lysande i inhopp men sedan inte kunnat leverera när de spelar från start. Agon Mehmeti verkar vara den typen också. För ju mål nästan varje inhopp han gör men sällan när han är med från start.

Vi tackar Bosse för denna gång och återkommer den 5 maj med en ny runda kommentarer.

4 kommentarer

 1. Bosse är för sen med sina byten. Det är nåt jag stör mig på. Hur vettigt är det att byta in folk i 87:e minuten? Inte konstigt att man inte hinner prestera nåt på de sista minuterna.

  Under halmstadsmatchen gjorde Sundin ett fullkomligt lysande inhopp som anfallare. Skapade 3-4 farliga lägen de få minuterna han var inne. 10 minuter till och det hade blivit mål. Lätt.

  Nej, ge inhopparna åtminståne en kvart att göra sig själv rättvisa, och få en chans att förändra matchbilden. Sen finns det ju de “taktiska” bytena i 88:e minuten som alltid görs. De är ok, så länge de görs för att vinna tid. Byten i 55-60:e minuten har knappt funnits hittills. Kom igen Bosse…

 2. Jag håller med Bosse om just det att varför byta för bytandes skull? Oftast plockar man ut de 11 bästa till start och då ska de vara något riktigt speciellt för att man sen ska ta bort en av dessa från spelet!

  Tycker det är mycket snack om just byten? Och som sagt vad kan en inhoppare göra på 20-25 minuter om det inte är rent taktiskt, (stänga match etc…)

  Så länge vi inte har en “super-sub” så tycker jag att Bosse gör helt rätt! 🙂

 3. Man kan vända på resonemanget och fråga sig varför man ska behålla en spelare på plan i 80 minuter, när den spelaren inte levererar. Som exempel kan man nämna Makondele mot Halmstad, han var totalt under isen. Jag är övertygad om att Sundin, Alfa eller Chansa hade gjort det bättre än René. När man märker att en spelare inte har ett rätt i 1.5 halvlek kan det vara vettigt att sätta in hungriga avbytare. Framförallt när inga skador uppstått eller att andra byten gjorts. Man har liksom inget att förlora. Nu var inte René den enda spelaren i just den matchen som underpresterade, men resonemanget kvarstår. Våga byta tidigare ibland, det kan dessutom bli en väckarklocka till spelare att skärpa sig…

 4. Sedan är det ju fysbiten också. En pigg Sundin lär väl prestera mer än en trött Makondele sista 20… Fr a nu när värmen kommit.

  Vid överläge är det vanskligare med att byta mycket men i underläge har man knappast något att förlora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*