Uppsnack – Mjällby AIF

Då var det dags igen för en toppmatch i Allsvenskan. Återigen är vårt HIF den ena parten, men lite mer oväntat så är Mjällby motparten. Det är härligt med Allsvenskan, allt kan hända och allt händer verkligen…

Det är upplagt för dramatik ikväll på Strandvallen. Mjällby har börjat piggt och intressant i år. Jag redan inför allsvenskan en känsla av att man inte skulle avfärda Mjällby i egenskap av nykomling. De har som bekant en hyfsat bra Allsvensk trupp och tränare Swärdh har fått lagets spel precis dit han vill.

Inför kvällens match får HIF för andra gången i år gå ifrån sin förstauppställning och korrigera startelvan. Denna gång är det Marcus Lantz som faller bort. Och det blir naturligtvis intressant att se hur Conny & Co strukturerar upp det centrala mittfältet. Med allra största säkerhet går May in från start, men jag är ganska övertygad om att Bergholtz kommer ersätta honom om inte förr så strax efter pausvilan. Mycket beroende på hur matchbilden ser ut naturligtvis, men jag rankar Bergholtz som en starkare och mer stabilare central mittfältare.

Med en seger ikväll för HIF och ett poängtapp från MFF får HIF ett helt osannolikt försprång i Allsvenskan. Är det mer än jag som är helt lyrisk över förutsättningarna och börjat omvärdera mitt grundtips inför Allsvenskan?

Med en hel del stöd i ryggen från våra HIF-supportrar på plats tror jag att HIF kommer knäcka Mjällby och ta en klar 3-1 seger! Vad tror du?

***

Om det känns tryggt, lugnt och behagligt då det gäller HIF, är det helt andra tongångar och förutsättningar för de regerande mästarna, AIK och för förra årets tvåa, IFK Göteborg. De stora mediadrakarna skriker KRIS och allt handlar om planerna, Allsvenskans seriesystem och publikkris… Jag har sagt det innan och säger det igen, de där otålmodiga herrarna(?) på SvFF måste börja lära sig att Allsvenskan heter Allsvenskan och inte Allstockholmskan…
– För att det går dåligt för Sthlms-lagen behöver inte betyda kris och kaos. Det är i mitt tycke ganska precis tvärtom. (Det är enkelt att slå sig för bröstet och tycka man är bäst, men det är svårare att bevisa det…)

***

Nu bevisar vi i kväll att vi är så bra som vi visat än så länge. Framåt HIF!

1 kommentar

  1. Nu är det ju två klubbar som jobbar hårdast för det här HIF och mff. Sedan är det SEF som jobbar för det. Alltså en helt annan sak än SVFF. Men det är ju alltid roligt att ge skuld åt SVFF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*