Undvik nostalgivärvningar Jeppe!

Så var han då “Äntligen” såld-till FC Utrecht. HIF´s största försäljning någonsin blev det av Alexander Gerndt till slut. En försäljning som gör oss skuldfria om alla kort sköts rätt nu med den nyfunna rikedomen på bankkontot.

Först var vi ingenting utan Henke, sen var vi ingenting utan Lantz och nu blir vi förmodligen ingenting utan Gerndt. Det märkliga är att ju fler stjärnor som lämnar HIF desto bättre verkar laget bli?

Måste kännas riktigt surt för Marcus Lantz att harva i botten av Superettan, han riskerar ju faktiskt att få avsluta sin karriär i division 2 om inte BoIS gör en rejäl uppryckning. Men de experter som var tveksamma över huruvida HIF skulle klara sig utan Lantz har tystnat,  halvvägs in på säsongen är det ingen som saknar honom. Skälet till det heter givetvis May Mahlangu som har gjort än mer framsteg efter att han fått förtroendet av tränarstaben och frågan är om han hade fått den utvecklingen om Lantz varit kvar i klubben?

Men med försäljningarna av Alexander Gerndt och Marcus Nilsson så börjar truppem bli en aning tunn så det är nog på plats med en del förstärkningar och då vädjar jag till Jeppe och Conny att inte göra några nostalgivärvningar. Låt gamla avdankade HIF hjältar förbli gamla avdankade HIF hjältar!

I HIF´s närhet finns det nu en del gamla anfallare med ett förflutet i HIF som nu letar efter en arbetsgivare, Luton Shelton, Razak Omotoyossi och Alvaro Santos är alla fotbollsspelare som mer eller mindre kört fast i sina karriärer efter att de lämnat HIF och nu försöker komma igång igen. Det ska erkännas att Alvaro producerat en hel del mål för GAIS men med tanke på hans tidigare lönekrav och skadebenägenhet så hoppas jag att HIF i första hand tittar på andra alternativ. Även om jag älskar Alvaro för den person han är.

Leta gärna efter en uppåtgående stjärna från lägre divisioner, som IFK Värnamo´s Victor Claesson. Han kan ju redan idag stämma av med Simon Thern och Josef Baffo om hur det är i HIF och att klubben inte är rädd för att ge unga talanger chansen. En nostalgivärvning av någon ur ovanstående trio hade sänt helt fel signaler till de unga och lovande talangerna runtom i Sverige.

En annan, lite mer kontroversiell, värvning jag skulle vilja se är Landskrona BoIS Bradley Suprise Raleni. I år har han inte direkt rosat marknaden men under förra året visade han en stor potential och i en bättre miljö är jag övertygad om att han kommer att göra stora framsteg. Men det skulle ju vara en känslig övergång?

Men prio ett för Jeppe måste vara att lösa Peter Larsson från FCK-en affär som nu kanske kan bli i dyraste laget när HIF nobbade FCK´s bud på Gerndt. Men det måste ändå vara prio ett att förstärka mittbackplatsen efter att både Ekstrand och Nilsson försvunnit i år.

Vi har ju faktiskt det underskattade Erik Sundin i truppen och många verka glömma att vi ledde allsvenskan innan Alexander Gerndt anslöt förra året och vi har lett allsvenskan under våren i år när Gerndt varit skadad och petad så det är egentligen inge brådska. Erik Sundin och Rasmus Jönsson kan sätta skräck i de flesta allsvenska försvar-det är bakom dem det börjar se lite tunt ut och det är där fokus på anfallsvärvningen bör ligga. En uppåtgående stjärna-inte en före detta på dekis.

3 kommentarer

  1. Tyvärr tror jag Rasmus kommer röra på sig detta transfer fönster också. Så en förstärkning blir nog mer eller mindre tvunget…

  2. Problemet med de “unga” är ju att de kostar lika mycket som de “rutinerade” nästan – i alla fall om man ska handla inom Sverige: påstås att ÄFF vill ha 10 miljoner för S.A och gå med på en sådan prislapp innebär att ribban höjs ännu mer nästa gång en svensk profil a´la Gerndt ska köpas in (minns inte vad han kostade men inte mer än 10 miljoner…)

    Kanske Reines “Argentina-spår” är det som är rätt att följa nu för även om Sudden & Rasmus kommer funka fint blir det ju många matcher i höst (hoppas man) med Allsvenskan, Cupen & Europacupspel…

  3. Conny förespråkar värvningar från Skandinavien så Argentina lär vara svalt… jag tror vi klarar oss bra som det ser ut nu. Jag tror däremot att det är viktigt att arbeta ihop laget efter de 2 värvningarna och finna en delvis ny kontinuitet efter Gerndt o Nilsson. Arbeta långsiktigt om inga överraskande toppvärvningar står på lur. Skulle däremot Jönsson och Hansson lämna så är det nödvändigt med nya spelare i startelvan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*