Conny – dagen efter: – Trist för Marcus

Gratulerar, ännu en gång, till en seger!

– Tackar, ja det var en konstig match. Kalmar spelade på ett sätt som var nära att straffa oss. Mycket på grund av att vi hade många felpass på mittplan något som gav dem omställningslägen och där är de bra. Riktigt bra.

– Vi hade fler tekniska fel än vanligt och det gav dem lägena i första. I andra blir vi mycket bättre och de gånger vi tappar bollen är det mycket högre upp i banan. Även om vi kanske skulle komma till avslut istället för att finspela utanför deras straffområde.

Vad tycker du annars om matchen?

– Jämn match där Rasmus gör två mål trots att han har bollen mindre ofta än vanligt. Det är skönt att Rasmus har andra kvaliteter också. Stoppar man honom på ett sätt så har han andra att ta fram.

– Synd om Marcus Nilsson som får en lite konstig varning. Han kan ju knappast ha sett bollen och så dimper den ner på armen, men Martin Hansson står väldigt väl placerad så kanske han har rätt. Men från sidan såg det inte ut som om det var en avsiktlig hands.

– Däremot gör de det bra vid friläget även om assisterande vinkar där.

Ja vad som snurrar i huvudet på dem där är svårt. Martin Hansson ser ut att ge fördel och Kalmarspelaren får gå på avslut i balans. Därmed försvinner målchansutvisningen. Han får ta sitt avslut och förseelsen som Peter Larsson gör är inte varningsberättigad. Mycket bra gjort av domarteamet.

Hur står det till med Gerndt?

– Jag vet inte mycket mer än vad som står i tidningarna. Han ska ner och prata och på läkarundersökning. De ska väl förhandla fram det personliga kontraktet.

Han tog en onödig varning i går igen..

– Ja vi har inte fått så många varningar i år och alldeles för många har varit av den onödiga sorten. Snack med domaren och bortslagna bollar…

Några skador?

– May stukade foten men bör vara spelklar till lördag. Men skulle han inte bli klar har vi många bra ersättare. Men det är ju bättre ju fler spelare vi har att disponera när vi ska ta ut laget.

Hur ser det ut inför matchen mot Malmö på lördag?

– Ja det enda vi vet är att Mackan inte spelar. Sedan är det frågan ju vem som ersätter. Närmast till hands är ju Baffo eller Holgersson som redan spelat på den positionen i år och gjort det bra.

Jag tippar på Baffo för att dra nytta av Holgerssons defensiv mot MFF:s yttrar..

– Nja, jag vill inte säga något om det. Det är trots allt många dagar kvar tills match och vill inte binda upp mig för något.

– Men det ska bli kul. Vi har flera allsvenska matcher med mycket folk på läktaren nu. Precis som det ska vara.

Hittills i juli har vi haft över 9000 mot DIF borta, 13000 hemma, 12000 igår, förmodligen 16000 på lördag och försäljningen till Göteborg går också bra.

– Fast efter igår avbokade kanske en del från Göteborg sina beställda biljetter…

 

2 kommentarer

  1. Aj,aj – May får inte gå & bli skadad nu med så många härliga matcher (derby, europacupen osv.) men låter ju lindrigt…

    Glöm inte Patronen ang. fylla luckan efter Marcus men misstänker Conny vill se han spela lite B-lagsmatcher först (för i går var han inte med i alla fall)

  2. Jag tror inte Patronen kommer tillbaka till a-laget. Dels för hans 14-månader långa bortavaro men framför allt för att han inte är tillräckligt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*