Brasse till salu i Kalmar

Jag hoppas verkligen att Jesper Jansson tog tillfället i akt, vid besöket i Kalmar, att ta ett snack med Daniel Sobralense. Eftersom brassens kontrakt går ut i höst och det dessutom är en illa bevarad hemlighet att Sobralense och KFF-tränaren Nanne Bergstrand inte är bästa kompisar så kanske brassen vill byta en röd tröja mot en annan, lite vackrare?

Det blir ju, som väntat och numera även bekräftat, en plats ledig i HIF:s anfall när Alexander Gerndt försvinner till Utrecht. Tror att Kalmar hellre säljer nu än låter honom gå som Bosman efter säsongen. Märkligt vore det annars.

I och för sig är det ju ingen panik att skaffa ersättare eftersom HIF klarade sig bra även när Alexander stod utanför startelvan, men med tanke på spelet i Europa som inleds ganska snart så kan det vara klokt att se över truppen. Fördelen med Sobralense är att han finns i allsvenskan och hans kvaliteter är välkända. Sedan finns ju ett annat spännande namn på närmare håll i Ängelholms Sebastian Andersson. Sebastian som gjort 10 mål på 16 omgångar är definitivt ett intressant namn.

Ersättare för Marcus Nilsson finns ju redan i truppen. Frågan är bara vem av Hannu Patronen och Joseph Baffo som kommer att dra vinstlotten? Den rutinerade eller den hungrige? Jag lutar nog åt Baffo.

De här båda förlusterna ger ingen anledning till panik. Om det däremot dyker upp någon proffsköpare som insett Rasmus Jönssons eller Pär Hanssons kvaliteter skulle jag bli riktigt nervös.

Segern i Kalmar var förstås underbart skön. Att få bryta hemmalagets långa svit på deras nya tjusiga arena var ju en kycklingfjäder i hatten…

Det kan alltid diskuteras om segern var rättvis, sett till spelet, men det är siffrorna som räknas och poängen som ska summeras när säsongen är över. Det är ju inte konståkning så man får inga stilpoäng. Därmed inte något illa sagt om HIF:s spel, som periodvis är riktigt njutbart och definitivt effektivt.

Två som förtjänar att hyllas lite extra är våra fantastiska mittfältare Ardian Gashi (imponerad att han klarade sig så länge till första varningen) och May Mahlangu. Är det någon som saknat Marcus Lantz i år? Jag har det inte. Möjligen har han saknat rampljuset mer än vi saknat honom? Det har ju varit lite svart i Landskrona…

I nästa omgång, redan på lördag, blir det kanske mer kamp än skönspel eftersom det handlar om derby mot Malmö. En hett efterlängtad match med tanke på hur det förra slutade. Låt oss verkligen hoppas att ett fullsatt Olympia den här gången får uppleva en hel match.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*