Träningsrapport 15/2: “Man går nu över till ett mer offensivt fokus”

210114 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson instruerar spelare under en träning med Helsingborg den 14 januari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0001

Dagens Träningsrapport kommer återigen från ett smällkallt Olympiafält. Efter att man nu uttryckt att man fått till en bra defensiv grund så verkar fokus nu vara av det mer anfallsinriktade slaget…

Saknades gjordes: Simon Bengtsson, Kalle Joelsson, Marcus Olsson, Dennis Olsson Och Assad Al Hamlawi.

Noterbart är att ingen akademispelare var med på dagens träning. Antagligen ett tecken på att man nu går in i tävlingsperioden.

Marcus Linnér tog som vanligt hand om uppvärmningen. Under tiden tog Sven Andersson Anders Lindegaard och Nils Arvidsson åt sidan för målvaktsträning. Mattias Lindström tog därefter hand om en lekfull övning som efter gårdagens alla hjärtans dag gick i kramandets tecken. Efter denna övning tog han sedermera också hand om en relativt simpel passningsövning med fokus på väggspel och djupledslöpningar.

Andreas Granqvist skulle, efter passningsövningen, spendera resten av träningen med att göra löpningar tillsammans med Head of Medical Dale Reese samt Marcus Linnér. Enligt vår intervju med Dale Reese i förra veckan kan Granqvist i nuläget springa utan problem och är i fas med den plan man har satt, en bild som träningen idag bekräftade. Klev av med drygt en halvtimme kvar av träningen.

Jörgen Lennartsson tog sedan hand om en possesion-övning, mycket likt den gamla hederliga kvadraten, fast på en större yta samt i lag av större antal. Lennartsson anmärkte flera gånger på ett önskat högre tempo och tydlighet i passningarna. Lennartsson som för övrigt i intervjuer, bland annat den som AOH gjorde med honom efter matchen mot IFK Göteborg i Lördags var tydlig med att man numera går över från det defensiva fokus man har haft på träningarna, till ett mer offensivt sådant. Lennartsson vill ha ett snabbt och effektivt anfallsspel med ett högt passningstempo, vilket givetvis också förklarar övningen idag. Under tiden som denna övningen pågick klev Alex Nilsson ut på Olympiafältet. Han skulle dock inte stå för några avancerade aktioner utan tog en kort pratstund med Dale Reese, gjorde ett par ruscher och gjorde till sist ett par simpla övningar med Sven Andersson innan han klev av träningen tillsammans med de andra när träningen avslutades.

Målvakten Alexander Nilsson var åter i träning om än en väldigt kort stund
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Efter Lennartssons Possession-övning blev det matchspel på liten yta 8 mot 8. Den komprimerade ytan gjorde att spelet i form av tempo blev väldigt högt. Ett par fysiska dueller men inget utöver det vanliga.

Följande två spelare stod ut:

Jakob Voelkerling Persson:

Fick idag spela en defensiv mittfältsroll. Visar som vanligt en stor vilja och är bra i det fysiska spelet. Hade dessutom ett väldigt fint avslut i nättaket. Stor pondus.

Vladislav Kreida:

Otroligt fin med boll. Fördelar bollen bra och värderar sina aktioner på ett riktigt bra sätt. Sällan det går en träning där man frågar sig om Vlad varit där då hans närvaro med sitt spel nästan alltid märks. Gör mycket gott både med boll såväl som utan den.

Efter cirka En timme och 30 minuter avslutades dagens träning på Olympiafältet.

Min Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, sedan 2009, på idéell basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*