Jörgen Lennartsson: “Jag räknar med att han spelar i HIF 2021”

210212 Tränare Jörgen Lennartsson under en fotbollsträning med Helsingborg den 12 februari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0016

Efter en 0-0 match på Olympiafältet var huvudtränare Jörgen Lennartsson nöjd med det defensiva spelet.

” – På pluskontot är att vi har börjat skapa en viss form av Defensiv stabilitet. På tre matcher har vi släppt in ett mål och det var ju när bollen egentligen var ute och alla slutade spela mot Elfsborg. Det är svårt att skapa målchanser mot oss.”

I det offensiva spelet fanns det dock övrigt att önska enligt honom själv.

” – Anfallsmässigt finns det såklart väldigt mycket kvar att jobba på. Det har vi precis bara börjat med och där kan jag tycka att det finns en hel del anfall där valen som spelarna gör på planen och deras ideér, är bra men det faller lite på det tekniska. Man ser att spelarna tänker rätt och rör sig rätt men den sista passningen eller avslutet är tillräckligt bra.”

Däremot tyckte han att det fanns tendenser som var goda.

” – Det finns några “linkar” som vi är väldigt nöjda med. Till exempel samarbetet mellan Brandur och Vlad har vi börjat att få ihop på ett bra sätt. Jag tycker Rasmus och “Tony” hade idag det bästa samarbetet som de har haft i en match hitills. Max visar många fina tendenser på kanten, både Viktor (Lundberg och Loeper visar deras egenskaper i form av kantspelare som kan bryta in.”

” – Vi vill vara kompakta även när vi spelar anfallsspel så att vi om tappar bollen när vi spelar anfallsspel så ska vi vara skickliga och aggressiva när vi tar tillbaka bollen i återerövringsspelet så fort som möjligt. Det som vi prövade lite idag var att gå väldigt högt i pressen, för det har vi övat på, att använda oss av olika sorters presshöjd.”

210213 Helsingborgs Barndur Henriksson Olsen och Vladislav Kreida i duell med IFK Göteborg Calle Johansson under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och IFK Göteborg den 13 februari 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0017

Tävlingsmatcherna börjar nu, tycker du har satt en startelva?

Nej, inte på långa vägar. Det är tävlingssäsong “Lightversion”. Det vill jag betona. Vi har inte ett träningssupplägg, varken när det gäller fysträning, spelstruktur och lagguttagning som innebär att det ska vara klart till Svenska Cupen. Vi kommer ha mer fokus nu när det är Svenska Cupen, Självklart eftersom det är tävlingsmatch jämfört med träningsmatcherna men vi kommer inte helt lägga ner “Preseason” -Tänket.

En spelare som däremot varit närmast konstant i startelvan är mittbacken Ravy Tsouka.

” – Ravy tycker vi är en spelare som bryter mönstret eftersom han är exceptionellt snabb.”

Det finns dessutom baktanke med tanke på Ravy Tsoukas Spetskvaliteér.

” – Vi vill testa ut ordentligt om han kan bli en blixtsnabb, viktig mittbackskugge som gör att om motståndarna har snabba forwads och lägger in långa bollar mot oss så har vi en mittback som kan löpa upp allting. För det kan han. Det kommer inte finnas en enda forward som kommer springa ifrån honom.”

Jörgen Lennartsson passar även på att ytterliggare hylla sin Kongolesiske mittback.

“- Han är en av dem som jag tycker har utvecklats mest under den här månaden som vi har hållt på.”

En spelare som har haft en ryktesflora runt sig den senaste tiden är Anthony Van Den Hurk. Men på angelägen fråga svarade tränaren först kort.

” – Jag räknar med att han spelar i HIF 2021.”

Innan han senare fortsatte:

” – Jag vet ju vår plats i näringskedjan och jag vet de ekonomiska förutsättningarna som är. Men i det här lagbygget som vi håller på med, både gruppdynamiskt men också spelmässigt då är han ju en väldigt viktig kugge.”

 

Min Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, sedan 2009, på idéell basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

2 kommentarer

  1. Saknar fortfarande en riktig målgörare som verkligen vågar gå hårt och direkt på mål. Antony är duktig i att hålla och återerövra boll men behöver vara mer spjutspets för att leverera fler mål. Hoppas att jag har fel om honom.

  2. Med tanke på vad Hurken levererade i fjor så tvivlar jag inte en sekund på att han kommer göra mål, när det väl vankas allvar i matcherna men faran är att han inte får tillräckligt understöd från den offensiva trion – då måste han agera mer bollmottagare och få mindre tid för avslut men det får Lennartsson som uppdrag att utveckla samt lösa på kommande försäsongsträningar samt matcher…

    Mest spännande är att se Ravys positiva utveckling jämfört med fjorårets, där dock hans bästa insats var just som mittback mot MFF i höstderbyt – det verkar som det inte var en engångsföreteelse men visst är det fortfarande försäsong, så upp till bevis nu i och med tävlingsmatcherna står för dörren till helgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*