Casper Widell: “Det visar att man är här för att kriga”

210130 Helsingborgs Casper Widell under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Torn den 30 januari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0011

AOH fick en kort pratstund med den 17-åringe försvararen, Casper Widell, efter gårdagens match mot IFK Göteborg och det var en nöjd HIF-yngling som mötte upp i spelargången

Casper, Vad tycker du om matchen idag?

” – Det var en bra match. Vi stängde igen bakåt och jag tycker vi gör en stabil match. Vi spelade bra.”

Jörgen Lennartsson var inne på det också, att ni satte det defensiva spelet. Hur skönt är det att sätta den grunden?

” – Det är jätteskönt och såklart som mittback när man håller nollan så är det extra skönt. Men vi sätter det som en helhet. Vi har jobbat med det nu på träningarna på försäsongen. Det känns bra.”

Anders Lindegaard det kallade för “No-bullshit defending”, håller du med om den beskrivningen?

” – Ja, det är klart. Inget skit. Sista tredjedelen av matchen så är det bättre att skicka iväg bollen än att slå en svår passning.” Svarar Casper samtidigt som han ler åt den rutinerade målvaktens beskrivning.

17-åringen är en av de största talangerna i hela föreningen och fick i veckan betalt genom en kontraktsförlängning fram till 2023.

Du fick ett nytt kontrakt här i veckan. Hur känns det att ha det förtroendet från klubben att de verkligen tror på dig?

” – Det är jätteskönt. Det visar att man har gjort bra ifrån sig och att man är här för att kriga. Att klubben stöttar mig och ger mig ett kontrakt det är bara positivt.”

Tävlingsmatcherna börjar nu. Vad känner du att ni behöver bygga mer för att ni ska ta det där sista steget?

” – Det är såklart att få till de sista bitarna. Idag sätter vi defensiven bra men nu ska vi sätta anfallsspelet också och få in mer mål. Men det kommer, det blir bättre och bättre.”

Måltorkan på över 180 minuter oroar dock inte:

Samtidigt har det gått över 180 minuter utan att ni har gjort mål är det nånting som oroar eller skaver eller känns det mer som att “Snart släpper det?”

” – Ja, vi oroar oss inte över det. Det är klart att man vill göra mål i matcher, det är ju så man vinner matcher men det är ingenting vi oroar oss så mycket över. Vi har fokuserat mycket på försvarsspelet och nu har vi satt det, nu är det dags för anfallsspelet med.”

För en ung spelare som Casper Widell är speltid viktigt, något han själv också vet om.

Inför säsongen, har du några egna personliga mål?

” – Målet är ju såklart att spela så många matcher som möjligt. Sen om det är från start eller inhopp det spelar inte så stor roll. Målet är att få så mycket speltid som möjligt.”

 

Min Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, sedan 2009, på idéell basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*