Gerndt målskytt i Schweiz

Alexander Gerndt i HIF-tröjan Foto: BILDBYRÅN

Alexander Gerndt, som var i HIF i knappt ett år mellan 2010 och 2011 och bland annat hjälpte klubben till ett SM-guld, huserar numera i schweiziska Lugano där han varit sedan augusti 2017.

Alexander Gerndt är född på Gotland och inledde sin karriär i Visby IF Gute innan han i 2007 flyttade till AIK. Efter ett år i Solna gick flyttlasset vidare till IK Sirius. Det blev dock bara sex månader i Uppsala innan anfallaren så småningom hamnade i Gefle IF, där han gjorde stor succé vilket möjliggjorde en övergång till guldjagande Helsingborgs IF.

Den gotländska anfallaren gjorde hela 21 mål och 12 assist på 37 matcher, samt bidrog stort till både ett cupguld och 2011 års SM-guld, innan han lämnade för holländska FC Utrecht halvvägs igenom HIF:s guldsäsong i 2011. Prislappen sades ligga kring 40 miljoner kronor vilket fortfarande är en av HIF:s absolut största försäljningar.

Det blev ett och ett halvt år i Utrecht innan Gerndt gick vidare till schweiziska Young Boys Bern, där anfallaren kom att spendera över fyra år innan han sedan flyttade inom Schweiz till italiensktalande Lugano i 2017. Väl i Lugano har gotlänningen mer noterbart gjort mål på Malmö FF i Europa League i 2019.

Gerndt har startat en del på bänken på sistone, men har ändå mäktat med två mål på sina senaste tre matcher i den schweiziska ligan. Först gjorde han sitt lags enda mål i en 1-1-match hemma mot FC Vaduz, och allra senast lyckades han näta mot sitt forna lag Young Boys Bern, som dragit ifrån i toppen av tabellen, när Lugano förlorade med 3-1 på hemmaplan.

Efter hela 11 oavgjorda matcher på 19 spelade ligger Lugano på fjärde plats i tabellen, dock med möjligheter att knipa tredjeplatsen vid seger i nästa match då man möter Servette på hemmaplan. Gerndt har på ett personligt plan fått till fyra mål på 17 matcher totalt sett den här säsongen.

AOH drivs, sedan 2009, på idéell basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*