Tobias Grahn kan inte räkna – men han snackar mycket

Läser i Aftonbladet att Mjällbys ”legosoldat” Tobias Grahn, som spelat för fler klubbar än jag kan komma ihåg, har synpunkter på HIF:s taktik som delvis går ut på att hindra motståndarna från att göra mål.  Tobias är uppenbarligen inget mattesnille eftersom han missat att HIF har ett målsnitt framåt på 1.5 mål och är ett av de tre lag som gjort flest mål, samtidigt som laget släppt in särklassigt minst.

Möjligen har Tobias inte heller fattat att det är just det här som spelet fotboll går ut på – att göra fler mål än motståndarna?

Mot bra, spelande lag som Elfsborg och Göteborg har HIF dessutom bjudit på väldigt trevlig och underhållande fotboll.

Men det är en gammal sanning att det ”krävs två för tango”. Mjällby har förvisso överraskat och plockat betydligt fler poäng hittills än de flesta hade tippat före seriestarten. Jag har inte sett laget i år så jag vågar inte ha någon uppfattning om huruvida laget tagit sina segrar och poäng via underhållande fotboll, men det skulle förvåna mig.

Så Tobias Grahn kan ”hålla käften” och koncentrera sig på att försöka fixa fler poäng till sitt Mjällby framöver.

I förra krönikan tog jag upp frågor som jag ville ha svar på. Ett roligt besked kom mot Mjällby – nämligen att HIF klarade sig även utan mittfältsmotorn Markus Lantz.

Nu väntar ett AIK som precis bytt tränare och som därmed möjligen kan ha fått en välbehövlig adrenalinkick av det. Laget innehåller för övrigt en profil som till stor del liknar Tobias Grahn – nämligen Bojan Djordjic, som är lika rapp i käften som med bollen. Det ska bli intressant att höra hur han analyserar en eventuell förlust på Olympia…

Tills vidare kan vi ju själva analysera och då konstatera att Conny och laget lyckats överträffa alla förväntningar hittills i år!

Försvaret är oerhört stabilt med Pär Hansson som en säker sista utpost, mittfältet fungerar ungefär som en turbo och i anfallet känns avsaknaden av en skyttekung inte längre så besvärande. Lite roligt förstås att Erik Sundin hittat rätt och målet mot Mjällby var läckert. Jag tror och hoppas att det snart ska lossna även för Rasmus. Han behöver ju inte känna så stor press eftersom mittfältarna avlastat honom med målfabrikationen.

Men AIK är väl en av hans favoritmotståndare så kanske händer det något redan på torsdag?

Vi blir inte särskilt förvånade då.

www.rolandnordqvist.com

5 kommentarer

  1. Mjällby kombinerade sig fint fram några gånger men saknade spetsen eller rättare sagt HIF:s kompakta defensiv satte effektivt P för alla farligare avslut – att Bojan har lika stor mun vet i hundan: snarare störst i allsvenskan men fotbollskunnandet är det sämre ställt med – dock är man lite rädd för att AIK-spelarna lyfter sig nu när det kommer in en ny röst men hoppas bara HIF-spelarna lyssnar på Connys stämma ordentligt så ska det säkert sluta lyckligt på torsdag med röd-blåa ögon sett!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*