Uppsnack – AIK

Då var det dags för match igen. Denna gång kommer de regerande mästarna AIK på besök till Olympia. Ett AIK som för tillfället är synonymt med kaos&oreda. Är ny tränare svaret på hur de ska vända skutan på rätt köl igen?

För exakt ett år sedan var det också dagen innan match mot AIK. Den gången spelades matchen på Råsunda, och vi minns väl hur det gick? Nu tror jag i och för sig inte på en klar 3-0 seger till HIF i morgondagens drabbning, snarare är det väl så att även den mest inbitna optimisten (det skulle vara jag de…) känner en viss känsla i magtrakten att detta blir en knepig match.

Nyckeln i morgondagens match är hur AIK-spelarna har reagerat vad gäller tränare som lämnat och tränare/Sportchef som tillträtt. Säger deras psyke att nu ska de minsann in och spela matchen för “Micke”, eller är det dags att visa supportrarna att de minsann kan. Oavsett vad eller hur AIK-spelarna tänker, så har de rätt mycket att bevisa i dagsläget.

Inför Allsvenskan skrev jag så här om AIK: “Med kaxighet och jävlaranamma kan man komma långt, det kan också slå tillbaka, hårdare än man tror. Jag kan till viss del känna att AIK nått toppen på sitt självförtroende och minsta lilla bakslag, kan sänka hela skeppet…”
Det ser ut som mina “farhågor” angående detta har slagit in. AIK är i dagsläget bara ett lag i spillror och spelar med frustration och osäkerhet. Detta är mycket svårt att vända igen och jag tror knappast att det hjälptes upp av att Stahre (kaptenen) lämnade skeppet innan råttorna hann av…

***

HIF då? Ja, det ser onekligen stabilt ut för tillfället. Någon skrev att HIF var lika svårforcerat som Berlin-muren. Men jag skulle inte vilja likna HIF med just den muren (vi vet ju att när den väl föll, så gick det snabbt och med en jädra fart…), nej, jag skulle mer symbolisera dagens HIF med den Kinesiska Muren, den står kvar efter alla år, trots att den blir lite naggad i kanterna.

Efter förra matchen är vi väl ganska övertygade om att försvarsspelet är i särklass. Vi kommer att få tillbaka härförare Lantz till matchen i morgon, så mittfältet kommer bli ännu mer svårforcerat för AIK. I anfallet har vi en Sundin med allt mer och bättre självförtroende och en Rasmus, som än så länge jobbat i det dolda, men som gör ett sjuhelvetes bra jobb.

Så, sammanfattningsvis, det borde inte bli några större problem att avfärda AIK? 
(Möjligt att min känsla i magtrakten kan avhjälpas med Acidofilus-filmjölk?)

I vilket fall, det kommer med all största säkerhet bli en mer sevärd match än förra. Och ett taggat HIF på hemmaplan med den 12:e spelaren i ryggen, är inget lätt motstånd för någon. Fråga IFK Göteborg, IF Elfsborg och Malmö FF.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*