Conny – dagen efter: Porcellis långt från spel

Idag var det lite omvänd ordning på torpet. Conny ringde upp och jag fick ännu en gång glädjen att gratulera till en seger. Den sjunde av åtta möjliga. Två insläppta mål där 50 % kommit på felaktig straff. Impressing indeed.

– Vad tyckte du om matchen i går?

Det var lite av ett ställningskrig. Vi blev bättre efter utvisningen men det blev inte till mycket anfallsspel.

Joels utvisning?

– Solklar från min position. Det var roligt att se hur laget kompenserade i sitt defensiva arbete, men våra anfall blev lite för korta.

Nu är det lätt att säga i efterhand men det vore kanske bättre att ha Rasmus kvar än Sundin?

– Ja, det kan man tycka. Vi hade ju då fått någon som lättare hade kunnat hålla kvar bollen men samtidigt såg Rasmus lite seg ut från start och ett par djupledsbollar hade kunnat ge oss fler mål.

Ja, det är som sagt lätt att ha åsikter i efterhand. En annan fråga som dykt upp är att René Makondele ser väldigt loj ut i sina inhopp.

– Jo men det är hans stil. Jag kan garantera att han inte ÄR loj. Då hade han inte fått hoppa in.

Bouaouzan då?

– I och med utvisningen och att vi ledde med 1-0 så blev han inte aktuell för inhopp. Hans styrka är inte försvarsarbetet och att sätta in honom på chans vid ledning var aldrig aktuellt.

Domarinsatsen?

– Utvisningen var solklar, men det som är jobbigt för lagen är att bedömningen skiljer sig enormt mycket åt och mycket av irritationen på plan kan  mycket väl ha kommit av att tex El Kabir inte fick varning efter att ha skjutit långt efter signalen. Minns varningen Lantz fick när han kastade bollen i marken i irritation. Det svajar för mycket på reglerna. Samtidigt ska vi ju inte bli så irriterade som vi blev. Vi får dra lärdom av detta för så lättpåverkade ska vi inte vara.

May?

– Gör en mer än väl godkänd match även om han hade lite svårt i inledningen. Blev stadigt bättre och bättre.

Porcellis, hur är det med honom?

– Han är inte nära spel i a-laget. Han kom ännu längre ifrån i samband med att Rachid Bouaouzan kom till klubben. Porcellis har en inneboende talang men tyvärr har han ännu inte visat detta i spel eller på träning. Man ska aldrig säga aldrig men just nu är han långtifrån a-laget.

Ja, då kan vi bara önska lycka till på torsdag så hörs vi i en ny segerintervju på fredag.

– Precis, men nu ska jag ut och se U-21-laget!

2 kommentarer

  1. Bra jobbat! Oroande med Porcellis dock. Hoppas att man får igång honom när värmen kommer.

  2. Conny, infeliz avaliação de Porcellis (excelente atleta, grande pessoa). Merece uma oportunidade.
    Sorte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*