Svängig väg till tre poäng.

Låt oss se David från start idag.

Mjällby AIF – Helsingborgs IF

1-2(1-1)

Strandvallen, Sölvesborg

Roar ändrade om i startelvan på grund av Johan Mårtenssons avstängning. Holgersson tog ett kliv upp och Björkman tog hans plats. Till vänster på mitten där vi normalt ser Accam, fanns hans landsman Ema Boateng. Accam var upplyft i  anfallet där han petade Bojanic som återfanns på bänken.

Inledningsvis var det en svängig match där inget av lagen tog tag i bollen och etablerade ett eget spel. Istället bytte man boll ganska ofta.

Foto: Bjarki Tordarson
Dahlberg var nära i första halvlek. Men Accam satte sin chans.
Foto: Bjarki Tordarson

Den första riktigt farliga chansen kom efter en kvart då Boateng blev ensam på sin vänsterkant och kunde måtta ett inlägg mot Dahlberg som nickade tätt utanför.

Men det var ändå hemmalaget som tog ledningen i den 23:e minuten. Holgersson tappade fotfästet i en omställning och till slut hamnade bollen hos “Chippen” som lite turligt fick bollen under Pär Hansson och den studsade retfullt sakta i mål.

Efter målet var det Mjällby som tog tag i spelet och hade strax efter återigen en chans till mål efter HIF-slarv.

Men HIF har en viss Accam. David Accam fick en fin pass från Holgersson och med fin första touch så gick han förbi sin försvarare och rusade in i straffområdet och med en petning fick han in bollen i bortre hörnet efter 40 minuter.

Men redan på avspark blev det farligt bakåt. En utboxning av Hansson som landade hos en mjällbyspelare som nickar mot mål men Emil Krafth dök upp och rensade innan bollen gick in.

Inledningen av andra halvlek var en avslagen historia där båda lagen bytte halvchanser men det hände inte mycket av värde.

Det hände inte så mycket förrän i den 58:e minuten då Emil Krafth bröt en kontring och tog med sig bollen framåt och spelade in till Accam som återigen gjorde mål. Denna gången med ett skott från straffområdeslinjen som smet in i Aspers högerhörn.

Med en halvtimme kvar så var frågan om HIF kunde hålla undan och plocka hem de tre poängen. Och strax efter ledningsmålet var det bud på ytterligare mål för HIF via först Accam och strax efter Boateng som efter en hörna sköt strax utanför.

Låt oss se David från start idag.
Accam frälste HIF.
Foto: Bjarki Tordarson

HIF spelade kontrollerat efter målet och med en dryg kvart kvar bytte Roar ut Boateng, som gjort en bra match på kanten, och satte in Arnór Smárason istället.

Med dryga tio minuter kvar så började Mjällby få en liten press mot HIF så kom en stickare på Accam igen som med en rusning på mittplan tog sig ända fram till Mjällbys straffområde innan han valde att gå mellan två backar och skjuta tätt utanför. Hade han tittat upp och spelat bollen till vänster så hade Smárason varit helt ren, men det var tydligt att Accam ville gå för ett Hattrick.

Strax därefter valde Roar att plocka ut Dahlberg och sätta in Álvaro Santos på topp tillsammans med Accam.

Det blev inte mer mål i matchen. HIF kunde spela av matchen och freda sitt mål under de återstående minuterna. Det går inte att understryka nog Accams roll i HIF och vikten av att man fick tre poäng med sig mot Mjällby för att få lite mer distans ner till nerflyttningsplatserna.

Mål: Accam x2

Startelvan: Hansson – Krafth, P. Larsson, Björkman, Uronen – C. Andersson, Holgersson, Pálsson, Boateng (74)- Accam, Dahlberg (81)

Avbytare: Lindström, Simovic, Santos (81), Smárason (74), J. Larsson, Bojanic, Linde

Björn Velander BBL

3 kommentarer

  1. Jepp, utan Accam igår är frågan om det blitt 3 pinnar: innan hans båda mål var Dahlbergs nick allt värt att skriva hem om! Fast å andra sidan med en match där det halkades fram & tillbaka, domaren höll en oerhört varierad nivå samt mycket studsar hit & dit, så hade Accam också kunnat bli syndabock!

    Tänk om läget där han skulle så klart passat en sopren Smarra istället hade följts av ett Mjällbymål på kontring? Eller om bollen som Krafth räddade verkligen PÅ mållinjen gått in & Maif lett?

    Det är en alltjämt tunn lina HIF dansar på men skönt med 8 pinnar ner till Maif nu, och den förlustfria sviten är nu också uppe i talet 8 – så jobba på HIF så blir säsongen helt OK till sist!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*