“Stefan Schwarz: Vi ska avsluta allsvenskan på bästa vis”

Hej Stefan, nu är det dags för allsvenskans sista omgång den här säsongen. Hur ser du tillbaka på den gångna säsongen under din tid i klubben?

Jag tycker att vi stundtals har gjort det väldigt bra, men vi hade en period med tre tuffa bortamatcher i sträck där vi borde tagit med oss de poäng vi skulle haft och därmed varit med och slagits i guldstriden.

Vi har varvat bra insatser i allsvenskan med bra insatser i Europa League, nu ska vi avsluta allsvenskan på ett snyggt vis idag och sen fokusera på de sista matcherna i Europa League.

Ni tog emot IFK Göteborg i onsdags och gjorde enligt mig en riktigt bra match, vad tar ni med er från den matchen till såväl Gefle som Hannover matcherna?

Att fortsätta vara professionella, koncentrerade och att vi kommer in i matcherna direkt. Även om Göteborg gjorde en bra första halvlek hann de inte med i andra halvlek, det är mycket vi ska ta med oss från den matchen men framförallt det positiva. Gefle idag är ett väldigt bra organiserat lag och de ska ha all respekt för det, men vi ska visa vår inställning och attityd och avsluta det här på ett värdigt sätt för klubben och våra supportrar.

Erik Wahlstedt avtackades av supportrarna i sin sista hemmamatch (i allsvenskan) i onsdags. Vilka av hans egenskaper tror du att ni kommer att sakna nu när han slutar som spelare?

Det är en fotbollsspelare på högsta nivå, hans fotbollskunskap är enorm och jag hoppas för svensk fotboll att han arbetar vidare med fotbollen. Han har mycket rutin inom sporten och är en väldigt bra människa även vid sidan om.

Den preliminära startelvan visar att ni kommer låta Tomas Sörum spela från start idag. Varför väljer ni honom före Alvaro Santos som har gjort riktigt bra insatser och dessutom mål på sistone?

Jo, Alvaro har gjort det jättebra på sistone och har varit väldigt involverad i spelet när han kommit in då han kunde hålla i bollen lite mer så laget kunde lyfta. Men vi väljer Tomas idag för att vi vill ha lite mer löpningar mot ett väl organiserat Gefle försvar, men Alvaro finns alltid med i tankarna och det är inte omöjligt att han kommer in, vi vet att han kan avgöra matcherna.

Hur kommer ni i övrigt att ställa upp och spela idag?

Pär vaktar målet, en backlinje med Chrisse-Walid-Larsson-Edman, på mittfältet spelar idag Lindström-Gashi-May-Bedoya och på topp har vi Nicola och Sörum.

Vi har en match nu på torsdag igen och konstgräset sliter en hel del på spelarna så vi vill idag försöka att gå runt på spelare så gott det går.

Nu löper säsongen mot sitt slut, det är ju bortsett från Gefle bara tre matcher kvar i Europa League. Folk undrar förstås om såväl du som Åge kommer att stanna i föreningen, hur ser det ut för din del?

Fokus just nu måste ligga på de matcherna som vi har framför oss, det kräver mycket koncentration även från vår sida, men det kommer att lugna ner sig nu under november och då ska vi titta på det. Vad jag kan säga är att jag trivs jättebra här i Helsingborgs IF, i staden och med allt folk runt omkring här.

Slutligen, all lycka och välgång – det är tre poäng som gäller! 

Tack så mycket!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*