Reflektion- Gefle (B)

Lite försenad men här följer en liten kort reflektion om matchen idag.

Egentligen skulle man gjort reflektionen lika lång som matchen var underhållande men då skulle reflektionen ta slut… nu. Det var sannerligen inte någon bra match, men hur ofta blir matcher bra där Gefle står som motståndare? Inte särskilt ofta. Dock var det Gefle som startade bäst. HIF satsade på en rutinerad backlinje. Endast Edman kom upp i någon klass från start. Stoffe spelade upp sig men Larsson/Atta hade problem nästan varje gång som Gefle kom ångande.

****

Jag inbillade mig att Åge och Stefan skulle satsa ungt i denna match. Det är kanske inte en fastslagen sanning men yngre spelare har en tendens att behärska konstgräset bättre än äldre och det syntes med emfas under första halvtimman. Dock spelade HIF upp sig under första halvlek och sista kvarten var riktigt bra.

****

Hoppades i  mitt stilla sinne att sanningen skulle bekräftas. Vilken sanning? Jo, den om att det jämnar ut sig över säsongen gällande feldomslut. Nu kan vi konstatera att det inte finns någon rättvisa i detta hänseende. Visserligen hade vi behövt typ 17 straffar och 12 offsidemål för att komma i närheten av rättvisa sett över säsongen men lite kunde vi väl få? Detta försvann direkt när Gefle gör 1-0. Bollen spelas mot en spelare i offsideläge som först ser ut att delta och sedan nästan får kasta sig ner på marken för att inte träffas av bollen. Naturligtvis släpper domarna detta och 1-0 är ett faktum. Nåja, något misstag till kan man kanske svälja. Dessutom när det gäller en svårtolkad regel. Men, när Thomas Sörum äntligen får göra mål så står assisterande där och vinkar av honom. Felaktigt. Och det är bedrövligt att när man på tv-bilder från mittlinjen kan se hur fel den assisterande har.

****

Alvaro Santos. Kommer in och levererar kvalitetspassningar i parti och minut. Måtte han få fart på benen igen.

****

Nikola Djurdjic är fantastisk, men idag blev jag smått förbannad på honom. Vad pysslar han med i slutet? Flera riktigt bra lägen slarvar han bort med hafsiga, slarviga skott. Fast värre än Lindström är det inte. Ett av hans skottförsök hamnade i vestibulen till Läkerol Arena…

****

Nu är säsongen slut, under kvällen alternativt morgondagen kommer en snabbreflektion på den allsvenska säsongen. Men för att avsluta med mer gnäll… Tänk om assisterande sett Accams mål mot AIK och att man inte dömt en felaktig hörna mot MFF. Då hade vi varit i Europa…

****

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*