Allt om HIF har träffat Arton Jashari från U17 laget

Intervjuerna från ungdomslagen fortsätter, den här gången har vi träffat den omskolade anfallaren, numera innermittfältaren, Arton Jashari. I intervjun med oss berättar han om sina styrkor som spelare, vad som fick honom att satsa fullt ut på fotbollen och var han skulle vilja spela som proffs. 

 

Arton, för de som inte känner dig så väl, vill du berätta lite om vem personen Arton Jashari är?

Jag är en sjutton årig kille som bor med min familj ute i Ödåkra.

När och var startade din fotbollsresa?

Som tretton åring började jag spela i Ödåkra, där spelade jag fram tills jag var femton år, då ringde min tränare till Jonas Ohlander och frågade om de inte kunde ge mig en provträning. Efter en veckas provträning fick jag besked om att jag var välkommen att fortsätta i Helsingborgs IF. 

När tog du beslutet att satsa helhjärtat på fotbollen? 

Det var väl då när man var femton år och kom hit till HIF. 

Fanns det någon annan sport som du också utövade? 

Nä, det har jag inte tyvärr, men jag har alltid velat pröva på karate. 

Vad var det som fick dig att välja att satsa fullt ut på fotbollen?

Det var nog mina bröder, de talade mycket om att man var tvungen att gå vidare för att kunna lyckas. Min tränare Mats Hagström var också delaktig, det var ju han som ordnade provträningen här och då ville man visa sin tacksamhet genom att prestera också.

Du är anfallare, är du mer av en målskytt eller är du en all-round anfallare?

Det är nog mer all-round isåfall, men i år har jag även fått spela mycket som innermittfältare där jag är en offensiv mittfältare eller släpande bakom forwarden.

Hur skulle du beskriva dina styrkor som spelare?

Min styrka, snabbhet och luftspelet.

Vad anser du själv att du behöver förbättra som spelare?

Taktiken och högerfoten. 

Satsar du mest på att förbättra det du är minst bra på eller på att ytterligare utveckla det som redan är din styrka?

I första hand att förstärka mina svagheter.

HIF anses ha en av de bästa plantskolorna inom fotboll i Sverige. Vad gör man för att lyckas så bra?

Man har väldigt många träningstillfällen och där finns en plan i hur man ska träna och vad man ska träna på. Man blir bättre och bättre ju längre tid man är här.

Hur tycker du att klubben har tagit hand om dig under din tid här? 

Det har varit väldigt bra för mig att vara här, tränarna tar hand om en bra, de ger en både positiv och negativ feedback men de strävar alltid efter att hjälpa dig och bli bättre på båda delarna också.

Var har du lagt ribban för din ambition? Är det allsvenskan eller landslaget?

För mig är det en förhoppning att ta mig upp till A-laget, men som alla andra drömmer man om både landslags spel och en proffs karriär i Europa.

Vem eller vilka personer har betytt mest för din fotbollsutveckling?

Det är mina bröder, de har alltid spelat med mig och stöttat mig, de spelade själva i Ödåkras A-lag.

Har du tänkt någonting på framtiden? Om det nu inte skulle bli något med fotbollen det vill säg.

Nej, jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det, fokus har hela tiden varit hundra procent på fotbollen.

Är det någon av spelarna i A-laget som du hämtar inspiration ifrån eller som har hjälpt dig i din roll som fotbollsspelare?

Rachid är en stor favorit, jag tycker att utan honom så saknar laget kreativitet, när han kommer in på planen så dribblar han och ger publiken vad de vill se.

Följer du något lag mer än Helsingborgs IF (A-laget)?

Manchester United i Premier League.

Om du skulle bli proffs i utlandet en dag, vilken liga och land tror du hade passat din spelarstil bäst?

England tror jag hade passat mig bra, det vore kul att bli proffs i Manchester United.

Slutligen, vad har du för tips till alla yngre ungdomsspelare som läser det här? 

Ge allt, träna alltid och ge aldrig upp. Oavsett om ni vinner skytteligan, blir matchens spelare eller uppnår andra prestationer, släpp inte fokus på er fotboll utan fortsätt hela tiden att arbeta på att förbättra era svagheter.

bbl_jimmy_fors

Bjarki Tordarson BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*