Stå upp för ditt lag – I med och motgång!

Foto: Bjarki Tordarson
Försäsongsträning från Olympiahallen. Foto: Bjarki Tordarson

Undertecknad har egentligen valt att inte publicera flera artiklar då jag har fullt upp med mina övriga delar i livet. Men, precis som alla er andra med HIF-hjärta, följer jag med spänning utvecklingen i vår förening och efter de senaste dagarnas negativa rubriker så var jag tvungen att skriva av mig!

Eftersom jag är en oerhört hängiven fotbollssupporter och brinner för mina lag (HIF och Watford) så följer jag givetvis med i allt som skrivs om dessa lag i sociala medier. Bland annat har jag valt att gå med i en grupp på Facebook som heter ”Vi är HIF” (för övrigt ett lysande initiativ av Nicklas Pettersson för oss fotbollsnördar som behöver tycka och tänka om HIF) där jag med spänning följer alla de inlägg och nyheter som dyker upp.

Där dyker det ständigt upp intressanta texter som rör mitt HIF oavsett om det är från stora bloggar, morgontidningar eller mer lokala aktörer som Alltid Fullsatt och där jag nu skriver, dvs. Allt Om HIF. I veckan dör där då bland annat upp ett inlägg om att man ville ha ett förslag på en så kallad protest som skulle presenteras på fredagsträningen. Visst kom där fram en del vettiga exempel men dessa blandades även med lite allt möjligt som t.ex. ”Död Åt Tengil” och så vidare. Vad som skulle dyka upp på banderollen var dolt i mörkret ända tills jag fick syn på en bild i mitt twitterflöde som förkunnade följande: ”STYRELSEN – EUROPA ELLER DIV 1”. Denna banderoll placerades då utanför ingången till HIF hallen där spelartruppen dök upp för att avverka sitt sista pass inför morgondagens års premiär mot Nordsjälland.

Foto: Bjarki Tordarson
Vi har många spelare med Helsingborgs anknytning i årets trupp.
Foto: Bjarki Tordarson

Det intressanta i detta budskap var väl inte själva ordvalet eller meningen utan snarare NÄR detta lyfts fram! Efter en rätt segdragen vinter så har JJ och gänget äntligen vaknat till liv och börjat sprida lite positiva nyheter omkring sig. Under de senaste veckorna har vi gjort oss av med en del bänkvärmare och folk som uppenbarligen inte vill tillhöra Världens Vackraste Förening och ersatt dessa med hungriga ungdomar och spelare som de facto VILL spela för oss. Bara på två dagar har ledningen förstärkt med ”Abbe” Khalili och Andreas Landgren som, trots allt, besitter bra med rutin från både svensk och utländsk fotboll. Låt vara att det inte är en ny Bedoya eller May men vilket lag, i svensk fotboll, lyckas locka till sig den typen av fotbollsartister längre! Samtidigt har både JJ och Paul Myllenberg öppenhjärtigt (och mer positivt än på länge) trätt fram i diverse forum och låtit sig intervjuas om allt från truppen till nyförvärv och Bosmandomar.

Så fort transferfönsterna öppnar glömmer man lätt vad man redan har. Man skriker sig hes över alla nyförvärv som skall in och vrålar ännu högre när inget händer. Jag har varit med så pass länge att jag har sett spelare som Petar Puaca, Tarmen, Porcellis och, sist men inte minst, Tomas Sörum höjas till skyarna som någon form av Messias som skall säkra HIFs väg till ännu ett SM guld! Jag tror på JJ när han går ut och säger att man är på väg att hitta den perfekta balansen i truppen. Jag tror på JJ när han förkunnar att ungdomarna som kommer underifrån är bra mycket hungrigare än en 26-årig Estländare (jag vet att Tarmen är 31 idag) som öst in mål i den Estländska (!!!!) ligan men i HIF knappt kunde kicka en boll!

Foto: Bjarki Tordarson
Spelarna behöver ditt stöd, nu mer än nånsin, menar Martin Klinteberg.
Foto: Bjarki Tordarson

Pär Hansson, Loret Sadiku, Ardian Gashi, Arnor Smárason, Alvaro Santos, Ema Boateng, David Accam, Emil Krafth, Jere Uronen – ja listan kan göras hur lång som helst med alla spelare som faktiskt redan finns i vår förening. Lägg därtill U17 landslagets kapten, Elias Andersson, målsprutan Anton Kinnander och resten av deras kompisar som alla gjorde bra ifrån sig i Akademin förra säsongen så tycker jag att HIF ser mer spännande ut än på många år. Myllenberg snackar om en generationsväxling och leder in oss på likheten med 2009. Då var det ett jäkla liv för att man plockade in spelare från Viken, Rydebäck, Lund, Vejbyslätt, Ängelholm osv. Vad hade dem i vårt lag att göra och hur skulle detta gå? Samtliga dessa spelare låg bakom en av de mest framgångsrika perioderna i föreningens historia och återfinns idag runt om i Europa, som heltidsproffs eller i våra landslag. Om två-tre år så är det kanske Måns Ekvall, Anton Kinnander, Andreas Linde och allt vad dem heter som ser tillbaka på de där säsongerna i HIFs A-trupp som gjorde att dem tog steget ut i den stora fotbollsvärlden?

Samtliga Allsvenska klubbar agerar plantskola till de europeiska ligorna. Tough Shit! Vi är inte något föregångsland när det gäller europeisk fotboll utan snarare en språngbräda ut till något bättre. Se er omkring på våra Allsvenska konkurrenter. Den mest spektakulära värvningen/händelsen, inför den kommande säsongen, måste vara att Åge slagit sig i huvudet och springer runt och slickar på Malmös klubbmärke. För inte har det väl dykt upp någon ny Bangura, Borges, Bedoya, May och allt vad dem heter?

Åge Hareide
Åge Hareide, då i HIF, numera i Malmö FF.
Foto: Bjarki Tordarson

Stå upp och var stolt över ditt lag och de spelarna som vill representera HIF. Dem behöver verkligen allt stöd i världen från oss supportrar för jag är fullt övertygad om att varenda styrelsemedlem, spelare och supporter har precis samma inställning till vart man vill komma med vårt älskade HIF – Och det är definitivt inte till Division 1. Nu knyter vi näven och ser istället fram emot en spännande säsong där vi kan stoltsera med hela 14 spelare som har anknytning till Helsingborg!!

Snacka om att pay-offen ”Skånes Stolthet” blommar fullt ut under 2014.

Martin Klinteberg BBL

1 kommentar

  1. Väl talat Martin – instämmer till fullo men dessvärre är det mycket enklare att visa hat än kärlek för många av oss…

1 trackback/pingback

  1. Prövningarnas tid är kommen. | Bakgatan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*