Paul Myllenberg ger sin syn på utbildningsbidraget.

Foto: Bjarki Tordarson
När ska du börja sända lite positiva signaler Paul? Foto: Bjarki Tordarson

Med anledning av debatten av Andreas Landgrens återvändande till Olympia gick Paul Myllenberg igår ut i en debattartikel på HIF.se med sin syn på systemet med utbildningsbidrag.

Foto: Bjarki Tordarson
Paul Myllenberg
Foto: Bjarki Tordarson

Han menar att utbildningsbidrag i grunden är en bra tanke men att reglerna kring det lämnar en hel del fritt för tolkning. Han använder Landgren som exempel och pekar på det faktum att Udinese, dit Landgren flyttade som bosmanspelare, hävdade att Landgren var färdigutbildad som nittonåring och att ersättningen därför skulle minskas. Fallet drevs vidare till CAS (Court of Arbitration for Sport) idrottens skiljedomstol.

Resultatet blev att den ursprungliga ersättningen på 415 000 Euro nästan halverades. Vi straffas för att vi är bra på att ta fram unga talanger som får chansen till A-lagsspel i ung ålder.  – Paul Myllenberg

Anledningen till att Paul Myllenberg går ut och kommenterar utbildningsbidraget är den diskussion som uppstått i supporterleden angående Andreas Landgrens sätt att lämna klubben 2009 och det uttalande som han fällde då. Ett uttalande han säger till Kärnan att han inte riktigt förstod vidden av förrän nu.

Björn Velander BBL

1 trackback/pingback

  1. Veckan som gått – Vecka 4 : | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*