Snygga passningar från Sundin

Erik Sundin svarade för ett par snygga passningar mot Halmstad. Den snyggaste var kanske den han skickade till Conny och P-O om att han förtjänar en plats i startelvan? Fast han är ju något av HIF:s ”supersub” så bara han själv känner att han är delaktig i segrarna och ett eventuellt guld så kanske han kan övertygas om att stanna något eller några år till?

Måste erkänna att jag tyckte det var modigt av ledarna att plocka av Rasmus innan matchen var avgjord. Snacka om att ha is i magen, samtidigt som det är lätt att förstå att de ville spara honom till torsdagens viktiga EL-match.

Läste att Magnus Haglund summerade Elfsborgs match mot Syrianska med att ”vi bjuder inte på någon stor fotboll, men är effektiva i första halvlek”. Conny kunde ha sagt exakt samma sak och bara bytt ut första mot andra halvlek”. Det var sannerligen inget skönspel som HIF bjöd på men det var desto mer effektivt och jag är övertygad om att övriga, liksom jag, bara satt och väntade på att avgörandet skulle komma. Ingen tvivlade väl på att det skulle komma.

Efter allt snack om Rasmus känns det just nu som om fokus måste ligga på läget i försvaret. Joseph Baffo har i ett par matcher visat att han ännu inte är mogen att axla flyktade Marcus Nilssons mantel. Dags att plocka in Holgersson där och låta Christoffer ta högerbacksplatsen. Om Peter Larsson tvingas tillbaka till FCK är det kanske läge att låta Hannu ta hans plats?

Jag kan mycket väl tänka mig att Christoffer och Mattias Lindström tar hand om högerkanten och jag skulle även kunna se dem byta positioner. Mattias med sina härliga glidtacklingar skulle säkert fixa backplatsen utan större problem.

Alvaro Santos behöver uppenbarligen mer träning, men det har säkert Conny redan insett. På lite sikt, kanske lagom till seriefinalen den 21 september, bör han vara i toppform.

Det finns förstås några hinder på vägen som måste passeras och det som känns otäckast är givetvis Häcken. Men med det facit som Conny Karlsson och hans team hittills presterat är jag inte särskilt orolig ens för den matchen. Av de sex allsvenska matcher som HIF förlorat sedan de tog över har jag varit på plats fysiskt två gånger, dvs 30%, så om jag bara håller mig borta så går det nog bra. Fast jag är väldigt frestad att åka ner till Skåne (från Enköping) för att se någon av matcherna i slutstriden.

Som medlem i klubben och supporter hoppas jag innerligt att alla i HIF förstår och uppskattar värdet av att vi har fått ett sådant ledarteam. Det är många klubbar som har anledning att vara avundsjuka och som säkert är det.

1 kommentar

  1. Hehe, har varit på nästan alla HIF:s matcher på Rambergsvallen och ändå tänker jag åka dit ännu en gång trots min 98%-iga närvaro som borde innebära förlust per automatik…

    Om det ordinarie matchschemat gällt med en ev. avgörande match i sista omgången borta mot Häcken då hade jag varit lite bekymmrad. Men stabiliteten & tålamodet i HIF gör att jag inte fruktar denna match som man gjort alla säsonger tidigare – dock 2 veckor senare fruktar jag matcherna mot Elfsborg & GAIS, och särskilt den sistnämnmda tror jag det kan bli svårt att få håll på stabila GAIS men “Ellos United” kontrade vi sönder & samman förra året så till trots att Haglund gjort sitt lag mer “cyniskt” så kan Sudden mycket väl rinna igenom igen & sänka de gulsvartas gulddrömmar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*