Conny – dagen efter: – Starkt trots allt

Grattis till ännu en seger!

Tack ska du ha. Resultatet var ju bra i alla fall. (Skratt)

– Det hela avgörs i vårt bollinnehav. De orkar inte riktigt hela matchen och att målen kommer är helt logiskt.

Fast vi som sett HIF i många år har sett matcher där bollinnehavet varit samma men vi ändå släppt in mål i slutet..

Ja du har sagt det tidigare. Tror nog detta beror på att vi har mer tålamod än många andra lag och så här långt har det ju gett utslag.

Fast lite lite frustration verkade finnas runt minut 70 när HBK faktiskt fick ett litet övertag, som jag såg det.

Ja lite, men samtidigt gick de nog lite för hårt och gav oss omställningslägen som vi utnyttjar.

I tidningar och på forum sågas Santos och Baffo, vad säger du om det?

Det känns lite konstigt. Att Baffo sågas för några misstag är väl kanske en sak men att totalsåga honom för detta känns fel. Misstag gör man och misstag lär man sig av. Ger vi inte honom speltid så kan man ju inte heller utvecklas.

– Santos bedöms uppenbarligen efter hur han var när han spelat i klubben i två år och var trygg och säker i spelet och med medspelarna. Även Santos behöver en acklimatiseringstid och det går inte att jämföra honom med 2002. Vi är nöjda med hans insats.

(Sedan intervjun har jag tittat igen på matchen och noterar att Santos, som av många bedömts som dålig och inte alls med i spelet, var inblandad i fem avslutslägen och dessutom två som felaktigt vinkades av för offside, tydligen krävs det enormt mycket av Santos för att ens bli godkänd… reds anm)

Något annat runt matchen?

Är imponerad över att vi ändå vinner den här typen av matcher. Återigen är det inställningen bland spelarna som fäller avgörandet.

Varför släpper vi in mål på övertid?

Hade vi vetat det.. Men det beror nog mycket på att de lyckas när de lyfter upp och att vi kanske blir lite försiktiga när vi känner att det är klart. Men faktum är väl att det kunde varit fyra i andra kassen också. i har ju haft lägen att göra fler när motståndarna chansat.

Sundin talas det en del om. Bra inhopp men också om armbågen han fick mot sig..

Ja Sundin gör det bra. Han kommer in mot mittbackar som är slitna och Sundin är svår att möta eftersom han springer på allt. Är man dessutom trött så blir det nog ofta så här. Men jag förstår honom eftersom alla spelare ju vill spela från start.

– När det gäller armbågen vet jag inte hur illa den tar men vi har sagt och står för det att det är domaren och inte motståndarna som avgör om det ska brytas. Gör domaren bedömningen att det inte är en allvarlig skada så ska han inte blåsa av och det visade ju sig igår också att det var ett riktigt beslut.

– Vi är i alla fall nöjda med att domarna inte blåser så fort någon lägger sig ner, därmed inte sagt att vi tyckte att Sundin gjorde detta.

Santos ser tung ut och många kommenterar detta som att han är otränad..

Då har de fel. Santos är ett muskelpaket. Oerhört vältränad men ibland kan detta betyda att man tappar lite i snabbhet, vilket kan vara fallet här.

Skador?

Inga nya sedan igår. Eiswohld har fått ett bakslag men är tillbaka efter landslagsuppehållet i början av september.

– Men nu ska jag in på ett möte så vi får höras igen på fredag!

Vilket nyförvärv handlar det om?

– Haha, ett bra försök. ;o)

3 kommentarer

  1. 5 avslutslägen för Santos – då får man vara snäll och räkna inläggsförsök eller misslyckade djupledsbollar som rinner igenom till deras målis som avslutsförsök…

    Visst hade Santos ett bra skott efter paus och nära sätta pannan till på ett snyggt inlägg från Rasmus men vart de andra 3 försöken kom ifrån undrar jag…

    Det intressanta är att Conny är inne på att han inte är lika snabb men då undrar jag fortfarande vad han gjorde på topp i denna match med knappt godkännt betyg medan han gjorde det bra mot TFF som lite mer tillbakadragen anfallare – visst, där hade han väl nästa bara styrningen i början som kan klassas som ett avslut men Santos var desto mer med i uppbyggnaden av anfallen och på så sätt mer lyckad än mot HBK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*