Skillnaden mellan Sir Alex och HIF:s Mattias

I påskhelgen fick vi uppleva (minst) två felaktiga offsides i samband med mål. Det vill säga i det ena fallet blev målet inte godkänt, medan det i det andra avgjorde matchen. HIF fick nöja sig med en poäng mot Trelleborg och vilket fick den drabbade spelaren, Mattias Lindström, att fälla följande kommentar: ”jag får igen det i en annan match och oavgjort var ett rättvist resultat”.

Den andra matchen som åsyftas var toppmötet i Premier League mellan Chelsea och Manchester United. Chelseas segermål var, vilket TV-bilderna visar, klart offside men godkändes. Och då sade naturligtvis Alex Fergusson: ”äsch, det jämnar ut sig i längden. Dom var bättre och förtjänade att vinna!”

Nej, inte riktigt.

En gång i tiden hävdade man att engelsmän var sportsliga utan motstycke. Ni som är tillräckligt gamla minns det möjligen. Ni andra kan slå upp det i historieböckerna.

Jag tycker dock att Mattias ska hyllas för sin uppriktighet. Så agerar en spelare som inte bara är stor i sitt spel utan även i sin tanke.

Att det bara blev en poäng för HIF  på ”Tjongavallen” förvånar mig inte så mycket. Jag hade vissa farhågor inför matchen, inte minst med tanke på hur det gick ifjol.

Istället för att gräma mig över den förlorade poängen gläds jag åt att HIF efter fyra omgångar ännu inte släppt in något mål och dessutom tagit 10 poäng. Det är ett facit som jag inte tror många vågade tippa före säsongsstarten.

Det är också ett bevis på att nye tränaren Conny Karlsson fått rätsida på försvarsspelet och det är ju väldigt trevligt.

Men – som Tony Irving i Let´s Dance-juryn brukar säga – var f-n är anfallsspelet? Och vem ska göra målen? Och när ska ni börja göra dom?

Behovet av en striker på topp känns allt mer påtagligt. Jag hade vissa förhoppningar efter de två målen mot Göteborg. Vi får väl se om den känslan kan återkomma när det nu är dags att ta sig an Elfsborg på Olympia. Två välspelande lag på en riktig gräsplan! Det kan bli en fotbollsfest.

Matchen i matchen blir förstås den mellan Anders Svensson och Markus Lantz, två av landets bästa mittfältare, enligt min åsikt.

En annan duell blir mellan Conny Karlsson och duktige Magnus Haglund.

Jag kommer att bänka mig i TV-soffan, även om jag just den här söndagen helst av allt hade varit på plats på Olympias läktare.

www.rolandnordqvist.com –

1 trackback/pingback

  1. Skillnaden mellan Sir Alex och HIF:s Mattias | | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*