Semestern är slut killar!

Var det vi eller spelarna som tagit semester? Den frågan hade Fredrik Ymer och jag anledning att ställa oss när vi under gemensam Spanien-resa i två veckor kunde följa HIF:s öden och äventyr via mer eller mindre halvtaskiga streamningar. Det kändes dock inte som om vi missade alltför mycket.

Ta chansen nu, Erik!

 

I mötet med Göteborg såg det ruskigt bra ut – en kort stund i början av matchen. Sedan satt vi med hjärtat i halsgropen och befarade stryk. Den där frisparken av Alfred Finnbogason räddade dock kvällen och poängen men vi undrade vad som hade hänt efter föregående match mot Gefle, som ju var en ren fröjd att skåda.

Mot Syrianska led vi alla helvetes kval under nästan hela matchen och Fredrik konstaterade att ”det är ju oerhört märkligt att vi ska ha så svårt mot en så svag motståndare, gång efter annan”. Visst, Wallid Atta räddade ju den dagen också med sin eleganta klackspark men spelet var en ren pina.

Nästan värre var det att följa CL-kvalet mot The Saints, och det enda positiva med 0-0 var att Fredrik på plats på Olympia lär få uppleva hur avancemanget fixas? I den matchen hade vi faktiskt hyfsat bra bild hela tiden men spelet var sannerligen inte mycket att jubla över.

Det mest positiva tyckte jag var att Thomas Sörum äntligen byttes ut. Det måste väl rimligen finnas någon gräns för hur många chanser man får och den borde ha passerats för väldigt länge sedan.

Jag har inte riktigt köpt resonemanget från varje sig nuvarande tränare eller deras föregångare om att ”man måste ha tålamod”. En spelare som är köpt som målskytt och som inte producerar måste ställas åt sidan tills han hittat tillbaka till den form han sägs ha haft en gång i tiden. Jag är väl medveten om att alternativen är få och dessutom ofta skadade men både Santos och Sundin känns för närvarande som bättre alternativ, förutsatt att de får chansen att komma i matchform. Båda är ju ruskigt matchotränade. I det här laget hade man önskat att HIF haft ett alternativ där spelarna kunnat få speltid.

Det har sagts av andra men jag vill också hylla Wallid Atta som årets bästa nyförvärv i allsvenskan. Vilken kille, vilken kämpe! Det sägs att vi kan få problem att få behålla honom men jag tycker att allt som går att göra måste göras för att det ska lyckas.

När det gäller tränarskiftet så är jag tveksam om det haft önskad effekt ännu. Visst, Gefle-matchen var en fröjd att se, men i övrigt?

Med facit i hand hade jag nog tyckt att det hade varit bättre med ett skifte före säsongen. Conny och Peo hade gjort ett fantastiskt jobb men var kanske mätta efter alla titlar? Och kanske spelarna trodde att allt skulle fortsätta att bara rulla på?

Det behövdes nog en ny väckarklocka i omklädningsrummet. Men de senaste veckorna känns det som om någon behövde påminna spelarna om att semestern är slut!

Räknar med att befinna mig på plats på läktaren i Södertälje mot Syrianska och vill då se betydligt bättre takter än i de senaste omgångarna.

Förmodar att Sundin får chansen från start eftersom Sörum äntligen ska bänkas. Litar på att Erik tar chansen. Men vill även se övriga lyfta sig flera snäpp.

Även om Syrianska inte är något märkligt lag kämpar de ju på i bottenstriden och ska inte underskattas.

 

2 kommentarer

  1. Och får tillbaka sina 2 ordinarie mittbackar så visst blir det en svår nöt att knäcka, men att Conny & P-O hade bränt sitt bästa krut inför säsongen köper jag inte med tanke på att CL-kval stundade, försvara cupguld, SM-guld & Supercupen som inget annat lag lyckats med bör vara motivation så det räcker men var alla spelare på det klara med det då?

  2. Tror inte heller på tanken om mättnad. Däremot infann sig ett underligt sätt att spela på som inte funnits förra säsongen och det var ett evigt långbollande och det förstod jag aldrig men det satte laget i stora svårigheter. Men ledningen sa väl aldrig att skälet till tränarskiftet handlade om mättnad? Det rörde sig väl om olika syn på unga spelare och långsiktighet… och att detta var ett problem HIF i första hand hade med P-O eftersom man kickade honom och trodde Conny skulle vara kvar?! Ja, ja… Nej, årets bekymmer handlar om hur laget spelar och bristen på bra anfallsspelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*