“Det är all-in och tre poäng som gäller”

Efter en hektisk vecka har nu  
Helsingborgs IF checkat 
in 
hotell i Södertälje för match
imorgon 
mot Syrianska. 

 

 

Ni har haft en intensiv vecka med hårt matchande, stundtals har spelet varit riktigt bra men andra stunder har det spelet varit som bortblåst. Hur ska ni vända detta imorgon? 

Som du säger har det varit mycket matcher och det sliter på spelare, därför finns det en risk att andra får chansen imorgon att få visa upp vad de går för, vi har ju en bred trupp med mycket kvalitet.

Konstgräs är något som Helsingborg har haft mycket svårt för, i onsdags var inget undantag. Varför tror du att det har blivit så för laget? 

Nä men det är väl självklart att om man tränar varje dag och spelar sina hemmamatcher på naturgräs så vänjer man sig vid ,då kan det bli så med konstgräs. Men konstgräsplanen här uppe i Södertälje är klart bättre än den vi hade i Wales.

Finns där någonting som ni tar med er från onsdagens match mot The New Saints i Wales? 

Varje match har sin egen historia, som man brukar säg. Dock ska man väl säg att med det täta spelschemat vi har så är det mycket positivt med den konkurrens och bredd situation vi har i truppen. Supportrarna som var på plats i Wales hjälpte verkligen laget genom den goda stämning de höll, det gav energi till hela laget.

Ett antagande är att många spelare borde vara slitna? 

Det har slitit mycket och framförallt på det konstgräset i onsdags, det slet enormt. Vi, jag och Åge, kommer att prata med Martin och Christer (fys-teamet) om spelarna här så får vi se under morgondagen. Men generellt så har vi en väldigt bra bild av hur läget ser ut, men vill ändå vara på den säkra sidan.

På tal om slitna spelare, Åge nämnde häromdagen redan att Sörum står över i helgen, hur står det till med honom? 

Jo, både Thomas och Rachid har stannat hemma, dom vilar i helgen. Rachid fick en smäll i första halvlek i onsdags och Thomas är rätt sliten, han har jobbat enormt mycket de senaste matcherna och tar det där jobbet som hjälper de andra. Han ska få vila upp sig nu för att sen komma tillbaka med nya energi till laget.

Målskyttet har återigen kritiserats?

Det är något som alltid kommer på tal, men målskytte är något som man ska fördela över hela laget, mittfältare och backar har precis som anfallare också ett ansvar för målproduktionen. Thomas som kommer i fokus för detta är en spelare som känner till sina kvalitéer och vad som förväntas av honom. Han har varit viktig för laget och kommer att fortsätta tillföra mycket och jag är övertygad om att målen kommer att komma.

Ni har testspelare på besök, vad har du att säga om deras egenskaper? Kermit Erasmus har erfarenheter från Holländska ligan, hur tror du att de står sig mot Svenskt eller Europeiskt motstånd nu?

Det är svårt att säga, vi har inte sett dom så mycket än. Vi vet att dom kan spela fotboll och det är intressanta fotbollsspelare, men vi vill se dom mer  för att göra en grundlig bedömning. Att säga hur deras egenskaper mäter sig till motståndet här är därför svårt. Vi har inte sett dom i match ännu. Men det vi vet och kan säga är att det är två snabba och passningsskickliga spelare.

Förra året blev det rätt tråkiga händelser kring matchen i Södertälje där Syrianskas tränare Özkan kom i fokus. Hur ser ni på morgondagens match och motståndet ni ställs mot? 

Syrianska är ett bra lag som vill spela fotboll, där finns många rutinerade spelare i laget. Vårt mål är att inte låta dom spela sitt spel för mycket. Vi ska kontrollera matchen, vi vill ju vara det spelförande laget i alla matcher. Som det är nu är vi väl förbereda inför matchen och är redo att anta samtliga matchscenarion.

Det är en svår bortamatch men med tre poäng imorgon får ni bra häng på Elfsborg, hur ska ni spela? 

Det är all-in och tre poäng som gäller, så är det alltid, det finns ingen här som spelar för att förlora.

Ser framemot att se utgången av morgondagen, vi på redaktionen önskar er all lycka och välgång, se till att komma “him” med tre poäng.

Vi ska göra vårt bästa.

 

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*