Åge- dagen efter: – Vi vilar Thomas i helgen

Det blev inte någon direkt höjdarmatch i går mot TNS från Wales. Det såg allmänt krampaktigt ut och bollbehandlingen var långtifrån bra. När vi nådde Åge hade han precis klivit av träningen.

Det blev tufft igår?

– Jo det blev det. Det var precis som deras start fick oss att bli spända och första halvlek var inte bra. Det blev bättre i andra när vi fick över Loret på vänsterkanten.

Av tv-bilderna fick man uppfattningen att Erik Edman var ute och reste. Alla deras lägen kom från den kanten…

– Det stämmer, men det berodde inte så mycket på Erik som på att de lyckades hitta in mellan Erik och Rachid. Erik och Rachid hade inget bra samarbete. Allt blev bättre när vi bytte ut Rachid och tog in Daniel och fick över Loret på kanten för att komma åt deras högerkant.

Men det kunde börjat riktigt illa..

– Absolut, de är ju nära att göra mål ett par gånger i första men vi har också tre riktigt bra målchanser förutom det mål som blev bortdömt.

Har ni fått någon förklaring till detta?

– Nej egentligen inte men det är lite så i olika länder att keepern ofta, alldeles för ofta, får med sig frisparkar. Vi har tittat på det i efterhand och kan verkligen inte hitta något fel i situationen. Men som det blev är jag ändå nöjd med 0-0. Det är ett bra utgångsläge inför hemmamatchen och på Olympia är vi vana vid kraven på att vinna och det vill vi naturligtvis. Där kommer vi att få ännu fler chanser och jag är övertygad om att vi gör mål på några av dem.

Finnbogason är en liten gåta. Ena minuten ser han inte ut att ha spelat fotboll för att i nästa leverera klassavslut?

– Haha, jo det stämmer ju. Synd bara att han inte tittade upp vid friläget, då hade han gjort mål. Avslutet han gör är bra och målvakten ska ju inte hinna ta den om det inte vore för att han nästan som vid en straffspark gick för tidigt. Hade Alfred varit lite kylig där så hade han hunnit se det. Men det är lätt att säga vid sidan om plan…

Thomas Sörum har det tungt. Och mest oroande är att han numera inte är med i spelet alls. Jag menar, han får ju inte ens mållägena längre..

– Nej det är tyvärr så. Vi kommer att vila honom till helgen eftersom han dels är trött fysiskt dels har lite problem med självförtroendet. Men jag hoppas att vi kan få honom på spåret igen. Jag vet vad han kan, det har jag sett i Norge. Nu är det mer så att Finnbogason är den som kommer i alla de lägen som Thomas varit van vid från sina tidigare klubbar.

Ny spelare på träningen idag? 

– Ja Kermit Erasmus var och tränade och det såg intressant ut. Han verkar han god bollkontroll och är en snabb spelare. Men vi ska se honom vid fler tillfällen och vi kan ju inte signa honom förrän 1 augusti så vi hinner utvärdera det.

Blir det Sundin eller Santos på lördag.

– Det vet vi inte än. Vi ska träna på deras plan på fredag då vi vet att den är lite speciell att spela på. Sedan finns det ju tankar om att Santos vad kanske inte håller att spela på just detta konstgräs. Men vi vet på fredag hur vi ska göra i alla fall.

Då återstår bara att tacka för intervjun och önska lycka till på lördag.

– Tack ska du ha.

1 kommentar

  1. Fast 1-1 hade varit bättre då bortamål alltid är en fördel, se där att “Muppen” dök upp ändå men synd inte HIF kör med ett U21-lag så hade man fått sett honom “in action” och inte bara i träningssituation…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*