Seger ikväll och vi kan börja andas ut…

HIF har säkrat det Allsvenska kontraktet Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92348

Alla supportrar förstår säkert vikten av en seger i kvällens möte med Kalmar. Tre poäng skulle innebär att HIF har åtta poäng ner till kvalplatsen med enbart 12 poäng kvar att spela om…

Att vi nollade, mot Malmö, var egentligen högst väntat. Vi var totalt utspelade i första halvlek men kan, förhoppningsvis , ta med oss spelet från de sista 45 in i mötet mot Kalmar. I övrigt har ju verkligen de flesta resultaten gått vår väg och har även inneburit att där finns en handfull lag som plötsligt är inblandade i bottenstriden. Det enda laget som börjar kännas avhängda är AFC som, trots en bra insats mot Malmö, fick se sig nollade rent poängmässigt.

Kikar man på bottenstriden så ser tabellen, inför kvällens match, ut enligt följande:

10. HIF  24 poäng  (25 matcher)

11. Kalmar  22 poäng  (25 matcher)

12. Sirius 22 poäng  (26 matcher)

13. Östersund 21 poäng   (25 matcher)

14. Sundsvall  19 poäng  (26 matcher)

15. Falkenberg  19 poäng  (26 matcher)

16. AFC  15 poäng  (26 matcher)

I kväll spelar HIF mot Kalmar på Olympia och Östersund tar emot ett guldjagande Djurgården på Jämtkraft Arena. Jag ser chanserna som rätt små att DIF viker ner sig mot ett Östersund som rasat rejält under de senast omgångarna. Däremot så lär HIF få slita rejält för att ta en trea mot Kalmar men med tanke på det utsatta läget så är poäng på hemmaplan det minst man kan begära av Skånes Stolthet.

Restprogrammen, för de olika lagen, talar även de till HIFs fördel då vi, efter kvällens match, har kvar att möte Sirius och Sundsvall på bortaplan medan Häcken och Elfsborg kommer till Olympia. Troligtvis är då de två bortamatcherna tuffast då man möter lag som, i högsta grad, är inblandade i bottenstriden medan Häcken spelat bort sig från topplatserna och Elfsborg redan säkrat det Allsvenska kontraktet och ligger fast förankrat i mitten. Å andra sidan bör ju varken HIF, och Elfsborg, ha något att spela för i Allsvenskans sista omgång…

Östersund har det tufft och lär få ställa in sig på kvalspel för att få behålla sin Allsvenska plats
Foto: Mathilda Ahlberg

Övriga lag spelar enligt följande:

Kalmar – AFC (H), Norrköping (B), Falkenberg (H), Sirius (B)

Kommentar: Kommer, precis som HIF, få fokusera på de två hemmamatcherna mot AFC och Falkenberg. Här tror jag att Kalmar är starkare och bör kunna plocka två hemmasegrar och således sluta på 28 poäng.

Sirius – HIF (H), Östersund (B), AFC (B), Kalmar (H)

Kommentar: Har det “lättaste” restprogrammet och lär nå en del oavgjorda matcher samt en seger mot Kalmar i sista omgången. Tror faktiskt att Sirius går ut med tre oavgjorda och en vinst och bör därmed sluta på 28 poäng precis som Kalmar.

Östersund – Häcken (B), Sirius (H), Hammarby (H), Göteborg (B)

Kommentar:  Tufft program för klubben som även har det jobbigt vid sidan om planen. Bör nå poäng mot Sirius hemma men i övrigt kammar man noll. Därmed slutar man på 22 poäng och får, troligtvis, ställa in sig på ett negativt kval…

Sundsvall – Norrköping (H), AFC (B), HIF (H), AIK (B)

Kommentar: Tony Gustavsson har pumpat liv i liket och plötsligt verkar Sundsvall kunna rädda det Allsvenska kontraktet. Tror på minst en poäng borta mot AFC och se kan nog HIF få sota för att de, troligtvis, redan säkrat kontraktet när Giffarna spelar med kniven på strupen. Lägg till fyra poäng på deras nuvarande 19 så hamnar man på 23 poäng och passerar därmed Östersund i näst sista omgången.

Falkenberg – Elfsborg (B), AIK (H), Kalmar (B), AFC (H)

Kommentar: Ser gärna att hallänningarna håller sig kvar men lär minst få kvala för att spela Allsvenskt 2020. Har tre tuffa matcher framför sig men lär vinna mot ett redan avsågat AFC i sista omgången men frågan är om man får ihop de mål som behövs för att kliva förbi Östersund?

AFC – Kalmar (B), Sundsvall (H), Sirius (B), Falkenberg (B)

Kommentar: Bör nå en poäng i hemmamötet med Sundsvall men sen tar det stopp. Når 16 poäng och därmed får Ryssholms gäng åter börja om i Superettan inför den kommande säsongen

Rätt eller fel – vad tror du själv?

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*