Inför HIF-Kalmar “Full fokus på tre poäng och chansen att säkra den Allsvenska platsen av egen maskin”

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170

Vi lägger Skånederbyt bakom oss och fokuserar på ännu en “måstematch” på Olympia. Det mesta talar för att en ev seger, på måndag, innebär att HIF säkrar det Allsvenska kontraktet och kan börja bygga för framtiden.

Fem omgångar kvarstår av årets Allsvenska säsong. Med andra ord så finns där 15 poäng att spela om. I min värld så känns både Sundsvall och Eskilstuna hyfsat avhängda och med tanke på att AFC ställs mot ett guldjagande Malmö senare idag så tror jag att det kan innebära spiken i kistan för Ryssholms legoknektar.

Falkenberg tar iofsg emot Norrköping hemma (även den i eftermiddag) men där har ju Peking lyft sig mot slutet och har fortfarande chansen på Europaspel vilket gör att de får ses som favoriter. Förlust för hallänningarna och vi har ändå minst fem poängs försprång till den negativa kvalplatsen. Men nog om övriga lags förutsättningar för HIFs del så måste det ändå vara full fokus på tre poäng och chansen att säkra den Allsvenska platsen av egen maskin. Men det ser onekligen väldigt bra ut inför de avslutande omgångarna

Kalmar då? Ja, laget verkar inte riktigt vara i harmoni och efter de senaste insatserna har laget, på allvar, dragits in i kampen om att undvika Allsvenskt kval. Men det är samtidigt ett lag som man inte riktigt vet var man har. Ett oavgjort resultat, mot Häcken, följdes upp av en förlust mot bottenlaget Sundsvall. Dessutom på hemmaplan vilket verkligen inte har stärkts lagets aktier inför slutspurten. Och även om HIF hamnade i “fritt fall” mot Malmö så är detta en match som vi bara ska vinna sett till våra senaste insatser på senare tid.

Ibrahim Bance imponerade mot Malmö och finns även med i truppen mot Kalmar
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Testen med fembackslinjen hoppas jag slippa se under de avslutande matcherna då HIF, med tydlighet, visade att om vi bara spelar vårt spel (som i andra halvlek mot Malmö) så är vi för bra för att vara indragna i bottenstriden. Mot Kalmar lär dessutom inte tempot hålla samma nivå som i bortamötet, med Malmö, utan imorgon lär det, förhoppningsvis, hemmalaget som lägger ribban och styr spelet. Ser man till avstängningar så är samtliga HIFare tillgängliga medan Kalmar får klara sig utan Henrik Löfkvist. På skadefronten lär gästerna även få klara sig utan Piotr Johansson (Lår), Alexander Jakobsen (Knä) och Johan Stenmark (Knä).

När lagen möttes i våras gjorde HIF en väldigt stark insats men föll i slutminuterna. Förhoppningsvis är det vi som har turen på vår sida imorgon och kan förbättra statistiken mot just Kalmar. En seger, på de sex senaste mötena, känns sådär men nu står det dessutom mer på spel än vad det gjort på många år…

HIF kommer till spel med följande trupp:

Matchen spelas på Olympia med start klockan 19.00. Han du ännu inte säkrat din plats så kan du göra det här

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*