Santos vägrar spel i Superettan!

Enligt fotbollskanalen.se och expressen.se vägrar nu Santos att spela för ÖIS och vill bli utlånad eller såld så fort som möjligt.

Anledningen att jag tar upp det här på AOH, är ju naturligtvis av den anledningen att Santos i förra veckan “sålde ut sig” i tidningen Offside och flirtade med HIF.
– Även om jag skulle göra 100 mål i superettan, så kommer det ingen och köper mig för 15 miljoner. Super-ettan är för dåligt skyltfönster.

Santos öppnar upp för en eventuell utlåning. Helst av allt verkar han (och familjen) återvända till värmen i Brasilien.
– Min fru (Cintia) är trött på att ständigt behöva flytta, som vi gjort de senaste tio åren. Hon vill börja studera eller jobba. När jag tittar ut genom fönstret så är jag inte sugen på att behöva träna i kylan igen. Hemma i Brasilien var det 25- 30 grader.

För övrigt så verkar alla skadeproblemen vara borta och Santos är i matchform. Dock hävdar han åter bestämt att Superettan är inget alternativ för honom i fortsättningen.
– Jag är snart 30 år (30 januari) och måste tänka på min och familjens framtid. Jag har gått ned från franska ligan till Allsvenskan och nu Superettan. Det är inte så jag vill sluta som fotbollspelare.

Huruvida Santos senaste uttalande öppnar upp för en eventuell flytt till Helsingborg, vill jag inte spekulera i. Jag tror att en utlåning från ÖIS till HIF verkar långsökt. Dock ska ju tilläggas att ÖIS värdering utav Santos (ca 15 miljoner) är helt uppåt väggarna överdrivet. Jag skulle tippa någonstans mellan 4-7 miljoner om ett köp skulle bli aktuellt.

Santos vill gärna till HIF, de flesta supportrarna vill att han återvänder. Allt hänger dels på ÖIS och dels på pengar. Sedan ska ju naturligtvis Conny & CO tycka att Santos har något att tillföra i HIF…

7 kommentarer

  1. Nu är det ju inte ÖIS som har satt en prislapp på 15 miljoner utan Santos egen uppskattning. Öis har sagt att man inte tänker förlora en krona på en eventuell försäljning av Santos vilket sannolikt skulle innebär en prislapp på 8-10 miljoner.

  2. I en ev förhandling brukar man ju utgå rätt högt. Men även 8-10 miljoner är alldeles för mycket. Det är väl egentligen bara att ÖIS accepterar sitt misstag (degradering) och tar smällen. Att ha en spelare i laget som inte vill, kan bli ganska kostsamt också…

  3. Vad jag sätter mig emot är att du påstår att det är ÖIS som satt en prislapp på 15 miljoner. Kan du ta fram en källa på det?

    Problemet för Santos är att ÖIS bara pröjsade en mindre del när de köpte Santos. Resten stod Weavering Capitals för som senare gick i konkurs. Större delen av pengarna som en försäljning skulle därför inte gå till ÖIS utan till Weavering Capitals fodringsägare. Hade det varit ett “normalt” ägandeförhållande tror jag att Santos hade kunnat gå för de summor du spekulerar i att han kan vara värd.

  4. Hoppas kan man, hoppas gör man. Får vi aldrig mer se Santos i HIF får inte historien det slut den skulle ha.

  5. Vadå? Trött på att flytta! Det har väl vart hans eget val. Snubben verkar rökt, inget för HIF, dessutom lite åldersstigen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*