“Rasmus behöver avlastning!”

Idag är det stora citat-dagen då man norpar nyheter från fotbollskanalen! Nej, egentligen inget nytt under solen, men det är ju lite intressant i spekulations-hänseende.

Conny & CO vill inte sätta för stor press på Rasmus genom att värva en spelare i “Henke Larsson-klass” för att avlasta honom. Ehhm? Det finns inte många att välja på, eller? (Läs det tidigare inlägget: Santos).
– Vi måste ersätta Henke Larsson med en kvalitetsspelare så att Rasmus får det stöd han behöver, säger Helsingborgs tränare Conny Karlsson.

Jag håller till fullo med Conny. Låt Rasmus få utvecklas under mindre press, så ska vi se att vi får fram en kvalitétsspelare inom ett par år.  Min tolkning av uttalandet till fotbollskanalen.se är egentligen bara en bekräftelse på vad jag trott ett tag. Klart att HIF kommer spendera ett par kronor på en profil! Visst, vi har även Sundin och Porcellis att tillgå i anfallet, men det blir för smalt, för tunt, vi behöver bredd och vi behöver profil.

Att nu “Santos-Gate” startat upp igen, ser jag som en liten liten chans till ett “profil-köp”. Jag har tidigare sagt att jag inte tyckte ett köp av Santos skulle vara någon bra idé. Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig, eller hur? En spelfördelande Santos till en djupledsspringande Jönsson, med understöd av Lindström och Makondele på kanterna kan bli grymt offensivt och kul!

Har ni något på gång Conny?

3 kommentarer

 1. “Conny & CO vill inte sätta för stor press på Rasmus genom att värva en spelare i ”Henke Larsson-klass”.”
  Dags för svenskalektion?
  Man vill alltså inte värva någon i Henkeklass eftersom det skulle sätta för stor press på Rasmus. Hmm var det verkligen det de sa 🙂

 2. Jag har varit en av dom som varit mest negativ till Conny men hittar fler och fler positiva saker. Fortfarande återstår många negativa vibbar så som motivations biten och inspererande träningar… Men de positiva sakerna som slagit mig är att han verkar väldigt sund i sitt tänk.

  – HIF har tappat spelare som Chansa, Adama, Svanbäck, Danne, Henrik, Olafur, Landgren, Unkuri. Alla dessa är herrar som har suttit på tunga lönekuvert men nu senaste säsongen inte varit så tillförande på planen. Undantag Henrik kanske men han har varit skadad och inte höllt den klassen man är van vid. Så här har man tjänat in lite löneposter.

  -Sen verkar det som om försvarspelet ska sitta denna säsongen. Det skulle bara tränas försvarspel nu i början.

  -Och Santos är inte aktuell pga ekonomin och skulle ekonomin lösas skulle Conny kolla igenom hela hans skadebit innan ngt mer skulle hända.

  Bra Conny!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*