Rollo från sidlinjen ”Räkna med nyförvärv”

Räkna med att HIF kommer att förstärka truppen innan transferfönstret stänger i nästa vecka. Ett budskap som Krister Azelius var tydlig med i den intervju vi publicerade på onsdagsmorgonen.

I samband med intervjun förklarade HIF-ordföranden också att de sportsligt ansvariga uttryckt önskemål om förstärkningar och att man nu letar efter spelare som man kan ta in utan att riskera ekonomin.

Det här var precis vad medlemmar och supportrar ville och behövde höra, efter den senaste tidens motgångar. Samma budskap gav för övrigt Azelius i en intervju, som publicerades några timmar senare i lokaltidningen HD.

Vi väntar därför nu med spänning på vilka namn som kommer att presenteras. Att Marcus Olsson är ett av dem är nog ingen vågad gissning. Men vi behöver även en anfallare som kan göra mål och som kan komplettera Anthony van den Hurk. Det blev än mer akut när nu det visade sig att Assad Al Hamlawis skada var så allvarlig att han får vila resten av säsongen.

200614 Andreas Landgren och Marcus Olsson under en träning med Helsingborg den 14 juni 2020 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0007

Olof Mellberg berättar, enligt Fotbollskanalen, att klubben letar efter en ersättare, ”om det finns möjlighet”. Den möjligheten öppnade ju ordföranden för i vår intervju.

Gero och Mbo, som huvudsakligen fått nöja sig med inhopp, håller inte tillräckligt hög klass. Rasmus Jönsson gör det i sina bästa stunder, men tyvärr har han inte heller fått det att lossna riktigt i år. Laget behöver en förstärkning av samma klass som van den Hurk. Frågan är om man kan hitta någon sådan som är ”ledig” nu?

Ett problem som bidragit till den kritiska tabellplaceringen är att Mellberg inte fått kontinuitet i startelvan. När nya spelare kommit in och ibland på ovana positioner blir passningsspelet lidande, vilket varit väldigt tydligt i de flesta matcherna.

Att HIF måste förstärka är uppenbart för alla oss som följer laget. Det som hindrat hittills är förstås ekonomin, men det kan bli dyrare att åka ner i Superettan. Vi väntar med spänning på vad som händer de närmaste dagarna.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*